Ziua păcălelilor 2016: Presa oficială chineză avertizează că glumele de 1 aprilie "nu sunt socialiste"

Ziua păcălelilor 2016: Presa oficială chineză avertizează că glumele de 1 aprilie "nu sunt socialiste"

Presa oficială chineză a avertizat vineri pe microblogul agenției Xinhua că glumele de 1 aprilie (Ziua mondială a păcălelilor) "nu se adaptează valorilor fundamentale ale socialismului", relatează EFE.

"Sperăm să nu lansați, să nu răspândiți ori să provocați zvonuri", îi sfătuiește pe internauți microblogul Xinhua pe Weibo, "Twitterul chinez", care a încercat să îndulcească severitatea avertismentului însoțind anunțul cu un emoticon zâmbitor.

Avertismentul a fost primit cu sarcasm de mulți internauți din China, o țară unde acest tip de obiceiuri occidentale sunt din ce în ce mai populare în rândul tinerilor, iar unii au comentat deja că tweet-ul transmis de Xinhua este în sine o păcăleală.

Anul trecut unele informații apărute în ziarele satirice occidentale au fost publicate din greșeală în presa oficială chineză. Așa cum a fost, de exemplu, cazul unui anunț publicat de site-ul umoristic "The Onion", potrivit căruia liderul nord-coreean Kim Jong-un a fost ales "cel mai sexy bărbat din lume", știre considerată reală de versiunea digitală a Ziarului Poporului, organul de presă al PC Chinez.

AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...