Zvon...

Zvon...

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a avut un schimb dur de replici cu Csoma Botond, liderul deputaților UDMR, duminică seara, în direct la Digi24. Falcă le-a reproșat celor de la UDMR că nu au lăsat Ministerul Dezvoltării PNL. Mai mult, Gheorghe Falcă a acuzat că UDMR s-ar fi înțeles în acest sens cu PSD, într-o întâlnire separată a liderilor Keleman Hunor și Marcel Ciolacu, lucru negat de Csoma Botond, dar și de social-democratul Alfred Simonis.

Gheorghe Falcă s-a arătat nemulțumit că UDMR nu și-a văzut „dimensiunea”, nu a înțeles ierarhiile politice și „s-a cramponat” de Ministerul Dezvoltării. Europarlamentarul consideră că UDMR a greșit față de PNL.

„S-a demonstrat că nu au avut un respect față de partenerii care au fost corecți”, a spus Gheorghe Falcă. „Exagerați”, a venit replica din partea lui Csoma Botond, care s-a declarat, de altfel, surprins de poziția liberalului și a spus că speră că nu este împărtășită și de PNL, arată Digi 24.

Potrivit sursei citate, Gheorghe Falcă a mers până acolo încât i-a acuzat pe liderii UDMR și PSD că s-au întâlnit separat pentru a discuta cum să fie lăsat PNL fără Ministerul Dezvoltării.

Falcă a spus că PNL a acceptat în cele din urmă rezultatul aceastei întâlniri pentru că era interesat ca România să aibă un guvern cât mai repede.

Întrebat dacă vrea să spună că UDMR și-a păstrat Ministerul Dezvoltării pentru că a negociat separat cu PSD în acest sens, europarlamentarul liberal a răspuns:. „E o realitate, nu poate fi negată”.

„Este fals, domnul Falcă, nu e bine că spuneți neadevăruri și nu înțeleg de ce sunteți așa nemulțumit! Pentru că în fosta coaliție n-ați avut nici Transporturile, nici Dezvoltarea și nici Fondurile Europene. Nu dvs v-ați cramponat de minister? Acum veniți și-mi țineți morală?” a izbucnit Csoma Botond.

Contactat telefonic, Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a negat și el că ar fi existat discuții „secrete” între PSD și UDMR și a spus că UDMR a intrat de la început în negocieri cu condiția păstrării portofoliilor sale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...