Amendă record de 350 milioane euro pentru Orange, pentru obstrucționarea concurenței

Grupul francez de telecomunicații Orange va trebui să plătească o amendă record de 350 milioane euro pentru că a utilizat practici prin care, datorită poziției sale dominante de operator istoric, a pus piedici concurenței, a anunțat joi Autoritatea franceză de Concurență, citată de agenția EFE.

Conform instituției, Orange a utilizat 'practici anticoncurențiale' pentru 'a frâna abuziv dezvoltarea concurenței pe piața clienților companii', în deceniul trecut.

Decizia a fost luată după o plângere făcută inițial de Bouygues Télécom, la care, ulterior, s-a raliat și alt operator, SFR.

Orange, urmașul fostului operator istoric francez France Telecom, 'a decis să coopereze' cu Autoritatea de Concurență și 'nu a negat practicile și nici caracterul contrar concurenței al acestora', a menționat instituția, printr-un comunicat.

Aceasta a precizat că operatorul de telecomunicații nu se opune nici sancțiunii nici impunerii anumitor norme 'destinate restabilirii imediate a unui climat concurențial pe piață'.

Amenda vizează anumite oferte ale operatorului, atât pentru telefonia fixă cât și pentru cea mobilă.

În cazul ofertelor pentru telefonia mobilă, Orange 'a făcut abuz de poziția sa dominantă' pe piață pentru a introduce oferte de fidelizare a clienților 'cu programe de comercializare' și 'reduceri tarifare contrare concurenței'.

'Aceste practici de fidelizare abuzive, care vizau oferte ce se aplicau cumulativ și a căror obținere era condiționată compromisuri de durată sau de volum, ar fi putut împiedica companiile să compare ofertele și să opteze pentru cele ale altor operatori', subliniază instituția de concurență.

În ceea ce privește telefonia fixă, Concurența a indicat că Orange nu a împărțit cu alți operatori informații pe care le-ar deține în postura sa de 'moștenitor' al monopolului istoric și care erau 'cruciale' pentru achiziționarea ofertelor sale de către companii.

Autoritatea a acordat, în plus, Orange un termen de 18 luni pentru a divulga celorlalți operatori informații privind liniile fixe pe care le deține și pentru a pune capăt ofertelor de fidelizare pentru telefonia mobilă pentru companii.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

2 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

3 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

4 Ți se face scârbă! / Consilierul lui Orban, acuzat că distruge o instituție cu proiecte de sute de milioane de d…

5 „Strânge uşor, ca şarpele Kaa, hipnotizează, apoi atacă decisiv şi fără milă” / Lider PSD, despre Gabriela Firea

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă