ANAF va trimite scrisori firmelor din Bucureşti şi Ilfov cu explicaţii privind eşalonarea datoriilor

ANAF va trimite scrisori firmelor din Bucureşti şi Ilfov cu explicaţii privind eşalonarea datoriilor

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va trimite scrisori către firmele mijlocii din Bucureşti şi Ilfov prin care va detalia detalia informaţiile necesare solicitării facilităţilor la plată, în cadrul unui proiect pilot care se va derula până la finele acestui an, informează instituţia.

ANAF va trimite scrisori firmelor din Bucureşti şi Ilfov cu explicaţii privind eşalonarea datoriilor (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"Agenţia Naţională de Administrare Fiscală îşi doreşte să vină în spijinul contribuabililor cu dificultăţi financiare, explicându-le personalizat despre posibilitatea de a beneficia de facilităţi la plata obligaţiilor fiscale restante, în vederea eliminării riscului de blocaj financiar al firmei ce poate fi determinat de aplicarea prevederilor Codului de Procedură Fiscală referitoare la executarea silită", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Proiectul are ca scop final recuperarea arieratelor fiscale înregistrate de contribuabilii mijlocii din municipiul Bucureşti si judeţul Ilfov .

Pentru evaluarea oportunităţii unei astfel de iniţiative la nivel naţional, ANAF cală va implementa acest proiect pilot pană la finele acestui an, urmând ca, în funcţie de impactul creat în rândul firmelor mijlocii şi de rezultatele obţinute, acest demers să continue şi asupra celorlalte categorii de contribuabili.

Pentru restul contribuabililor, informaţiile necesare precum şi categoriile de eşalonări fiscale permise de legislaţia în domeniu sunt făcute publice atât pe site-ul ANAF, cât şi la sediile organelor fiscale teritoriale, se mai arată în comunicatul ANAF.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urmează „îngroparea” definitivă a lui Băsescu?

2 VIDEO Priviți, primele imagini cu „dihăniile” americane HIMARS în acțiune în Ucraina!

3 Nu, nu este un desen de bășcălie! Armata belarusă desfășoară în zonele de frontieră tancuri false din lemn!

4 Asta e din ciclul / Judecați voi...

5 ULTIMA ORĂ Disensiuni la vârful Ucrainei? / Zelenski vrea să-l demită pe șeful serviciului de spionaj, Ivan Bakanov, cu care este prieten din copilărie