APIA: 15 iunie, ultima zi pentru depunerea cererii unice de plată fără penalități

APIA: 15 iunie, ultima zi pentru depunerea cererii unice de plată fără penalități

Fermierii români mai au la dispoziție o singură zi, respectiv 15 iunie, pentru depunerea cererii unice de plată aferente anului în curs fără a fi penalizați, potrivit Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Din 16 iunie, cererile de plată mai pot fi depuse timp de 25 de zile calendaristice, dar cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

Directorul general al APIA, Mihai Puțintei, declara pe 11 iunie că, până la acea dată, au fost depuse aproape 800.000 de cereri unice de plată, ceea ce reprezintă 80% din numărul de cereri eligibile din anul anterior.

'Azi dimineață (n.r. 11 iunie) eram la un număr de aproape 800.000 de cereri unice de plată depuse, ceea ce arată că suntem undeva la 80% din numărul cererilor eligibile depuse în anul anterior de 1,027 milioane. Suprafața digitizată și acceptată în momentul acesta este de 4,3 milioane hectare pe cereri închise, iar suprafața digitizată, dar pe cereri neînchise, de 3,8 milioane hectare. În total, cererile care pot fi închise sunt pentru o suprafață de circa 8,2 milioane hectare", a spus Puțintei.

Acesta a precizat că, în această perioadă, există un ritm de depunere de 35.000 de cereri pe zi, 'pentru că fermierii s-au obișnuit să vină pe ultima sută de metri'.

Potrivit datelor APIA, până la data menționată, au fost închise 678.955 cereri pentru o suprafață de 4.762.561,38 hectare și mai sunt un număr de 96.637 cereri pregătite să fie închise zilele următoare pentru o suprafață de 3.305.728,55 hectare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…

5 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …