BCE va menține finanțarea de urgență pentru Grecia

BCE va menține finanțarea de urgență pentru Grecia

Banca Centrală Europeană a anunțat duminică că a decis să mențină nivelul actual al împrumuturilor de urgență pentru băncile elene și că va urmări de aproape situația din Grecia, relatează agenția EFE.

Consiliul guvernatorilor BCE s-a reunit duminică pentru a decide dacă menține finanțarea pentru băncile grecești, după ce au fost întrerupte negocierile între Atena și creditorii săi și Guvernul elen a decis să convoace un referendum pentru a vota propunerea de ajutor.

Într-un comunicat, BCE a salutat 'compromisul miniștrilor din statele membre ale zonei euro de a lua toate măsurile necesare pentru a întări rezistența economiilor din zona euro și de a se pregăti pentru a face pași decisivi în vederea consolidării Uniunii Economice și Monetare'.

BCE a anunțat că 'va lucra strâns cu Banca Greciei pentru a menține stabilitatea financiară'.

Date fiind actualele circumstanțe, Consiliul guvernatorilor BCE a decis să mențină la nivelul stabilit vineri valoarea maximă a împrumuturilor pe care entitățile elene o pot solicita Băncii Greciei prin programul de finanțare de urgență. Valoarea maximă a acestor împrumuturi de urgență se apropie de 90 miliarde euro.

Conform comunicatului, 'Consiliul guvernatorilor este pregătit pentru a reconsidera această decizie'.

'Vom continua să lucrăm strâns cu Banca Greciei și să sprijinim puternic angajamentul statelor membre de a acționa pentru a combate fragilitatea economiilor din zona euro', a afirmat președintele BCE, Mario Draghi.

Guvernatorul Băncii Greciei, Yannis Stournaras, a declarat că aceasta 'ca membru al eurosistemului, va lua toate măsurile necesare pentru a asigura stabilitatea financiară a cetățenilor greci în aceste circumstanțe dificile'.

Banca Centrală Europeană a subliniat că este hotărâtă să utilizeze'toate instrumentele disponibile în cadrul mandatului său'. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”