Britanicul John Cryan este noul director general de la Deutsche Bank

Cel mai mare grup bancar german, Deutsche Bank, a anunțat duminică nominalizarea britanicului John Cryan în postul de director general, după demisia surprinzătoare a celor doi titluri actuali, Anshu Jain și Jürgen Fitschen, transmite Reuters.

La Adunarea generală anuală a acționarilor Deutsche Bank, organizată în data de 21 mai, conducerea băncii nu a primit decât 61% din voturile acționarilor, față de 89% anul trecut, un vot interpretat drept un avertisment adresat celor doi directori generali.

John Cryan, 54 de ani, este prezent în consiliul de supraveghere al Deutsche Bank încă din 2013 și anterior a fost director financiar la grupul bancar elvețian UBS. John Cryan îl va înlocui pe Anshu Jain de la 1 iulie 2015 și va deveni CEO unic după plecarea lui Juergen Fitschen în luna mai 2016.

'Viitorul nostru va depinde de capacitatea noastră de a pune în practică strategia noastră, de a ne convinge clienții și a reduce complexitatea', a declarat John Cryan într-un comunicat de presă.

Noul CEO, care va prelua noile sale atribuții la data de 1 iulie, va fi implicat în elaborarea noii strategii a băncii însă potrivit unor surse interne este puțin probabil să facă modificări semnificative urmând să păstreze liniile principale definite de predecesorii săi. 'Strategia nu va fi reformulată dar este clar că este loc de manevră în stabilirea detaliilor', a declarat sursa.

Însă noul plan strategic a fost criticat de investitori pentru ca a venit prea târziu. 'Mai trebuie puse la punct foarte multe detalii. Deutsche Bank este cea mai mare bancă de investiții din lume și campionul național al Germaniei', a declarat Chris Wheeler, analist bancar la Atlantic Equities.

Modificarea de conducere de la Deutsche Bank este ultima dintr-un șir de măsuri similare adoptate la o serie de mari bănci europene. De la izbucnirea crizei financiare globale Barclays, Credit Suisse și UBS au schimbat liderii. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 Zvon / Serviciile secrete din NATO ar fi avertizat în legătură cu un „incident de securitate potențial cu impact…

5 Informație exclusivă / Nicușor Dan și Florin Cîțu se vor bate pentru Primăria Capitalei! Firea NU va candida! PM…

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă