Bursa de la Atena va rămâne închisă până joi

Bursa de la Atena va rămâne închisă până joi

Bursa de valori de la Atena va rămâne închisă atât marți cât și miercuri, în condițiile în care vacanța bancară a fost prelungită pentru încă o săptămână, a anunțat marți Autoritatea de supervizare a piețelor de capital din Grecia, transmite Bloomberg. Tranzacțiile cu acțiuni la Bursa de valori de la Atena au fost suspendate începând cu data de 29 iunie, când guvernul elen a închis băncile și a impus restricții asupra mișcărilor de capital.

Potrivit unor surse bancare, guvernul grec a decis luni să extindă perioada în care băncile elene vor fi închise până vineri, în condițiile în care autoritățile de la Atena se străduiesc să evite intrarea în incapacitate de plată.

Alegătorii greci au respins, duminică, ultimele propuneri de acord ale creditorilor internaționali, la un referendum convocat de Guvernul condus de stânga radicală Syriza, în frunte cu premierul Alexis Tsipras. Acesta din urmă se va afla marți la Bruxelles, unde va participa la un summit de urgență al liderilor din zona euro pentru a ajunge la un acord care să permită Greciei să rămână în zona euro. De asemenea, miniștrii de Finanțe din zona euro se vor reuni marți după-amiază. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale