Calotă (ANRE): Dezorganizarea sistemului centralizat de încălzire în marile orașe, problemă critică pentru care, deocamdată, nu există o soluție la nivel național

Calotă (ANRE): Dezorganizarea sistemului centralizat de încălzire în marile orașe, problemă critică pentru care, deocamdată, nu există o soluție la nivel național

Dezorganizarea sistemului centralizat de încălzire în marile orașe din România, inclusiv în Capitală, reprezintă o problemă critică pentru care, deocamdată, nu se întrevede o soluție la nivel național, a declarat, marți, vicepreședintele Agenției Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Emil Calotă, într-un seminar organizat de AHK România.

'Degradarea și dezorganizarea sistemului centralizat de alimentare cu energie termică din marile orașe ale României, începând cu Capitala, este una din marile probleme. O problemă critică pentru care, deocamdată, nu se întrevede o soluție la nivel național. Lucrăm, împreună cu Parlamentul și cu Guvernul pentru un cadru legislativ care să încurajeze mai puternic investițiile în modernizarea și eficientizarea sistemelor din marile orașe', a precizat Calotă.

De asemenea, acesta a vorbit și despre lipsa de continuitate a unor programe naționale în domeniul eficienței energetice și despre lipsa de sprijin a unor programe sectoriale sau a unor măsuri de dezvoltare a pieței de servicii energetice.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”