Ce scrie presa străină despre moartea lui DINU PATRICIU

Dinu Patriciu, un idealist cu idei greu acceptate în România

DINU PATRICIU "Magnatul petrolului DINU PATRICIU, care a fondat prima companie privată din România post-comunistă şi cel care a fost, la un moment dat, cel mai bogat român a murit marţi într-un spital din Londra, la vârsta de 64 de ani. De formaţie arhitect, DINU PATRICIU a preluat cea de-a doua companie petrolieră ca mărime din România în 1998 şi a transformat-o într-o multinaţională cu operaţiuni în 10 ţări", scrie Agenţia France Press.

DINU PATRICIU. Agenţia franceză mai notează că Rompetrol a achiziţionat în 2005 distribuitorul francez Dyneff, tranzacţie care i-a dublat cifra de afaceri până la 3,7 miliarde euro.

Cu toate că investiţiile imobiliare i-au erodat averea, DINU PATRICIU deţinea încă proprietăţi în Germania, Suedia şi Polonia estimate la 1,1 miliarde euro în prezent, mai scrie AFP.

DINU PATRICIU O parte din presa franceză care preluat ştirea AFP titrează că "un miliardar moare cu două săptămâni înainte de judecarea procesului".

"DINU PATRICIU a fost achitat de acuzaţiile de fraudă, spălare de bani şi scurgere de informaţii în 2012, însă apelul nu s-a judecat încă, următorul termen fiind al procesului fiind 2 septembrie", potrivit Challenges.fr.

Agenţia spaniolă EFE scrie că DINU PATRICIU, cunoscut ca "primul capitalist" din România, a pierdut o mare parte din avere în ultimii ani, din cauza căderii sectorului imobiliar şi al altor afaceri neinspirate.

"Magnatul român avea deschise mai multe procese la momentul morţii şi în trecut a fost judecat pentru fraudă şi manipularea bursei de valori, cu toate că nu a fost găsit vinovat", mai scrie EFE.

DINU PATRICIU Şi presa londoneză online preia ştirea morţii lui DINU PATRICIU într-un spital din capitala britanică, amintind că mogulul petrolier era un "idealist" care a încercat fără mare succes să-și impună ideile libertariene în România.

Știrea, preluată din sursa Epoch Times amintește, amintește momentul "pixelul albastru" de la alegerile din 2009 și pafptul că Traian Băsescu a câștigat procesus intentat lui DINU PATRICIU.

Sursa: realitatea.net


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 VIDEO Generalul Oprea face ordine la Suceava: Cadrele medicale care refuză carantina au ca variante șomajul te…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită