Ce scrie presa străină despre moartea lui DINU PATRICIU

Ce scrie presa străină despre moartea lui DINU PATRICIU

Dinu Patriciu, un idealist cu idei greu acceptate în România

DINU PATRICIU "Magnatul petrolului DINU PATRICIU, care a fondat prima companie privată din România post-comunistă şi cel care a fost, la un moment dat, cel mai bogat român a murit marţi într-un spital din Londra, la vârsta de 64 de ani. De formaţie arhitect, DINU PATRICIU a preluat cea de-a doua companie petrolieră ca mărime din România în 1998 şi a transformat-o într-o multinaţională cu operaţiuni în 10 ţări", scrie Agenţia France Press.

DINU PATRICIU. Agenţia franceză mai notează că Rompetrol a achiziţionat în 2005 distribuitorul francez Dyneff, tranzacţie care i-a dublat cifra de afaceri până la 3,7 miliarde euro.

Cu toate că investiţiile imobiliare i-au erodat averea, DINU PATRICIU deţinea încă proprietăţi în Germania, Suedia şi Polonia estimate la 1,1 miliarde euro în prezent, mai scrie AFP.

DINU PATRICIU O parte din presa franceză care preluat ştirea AFP titrează că "un miliardar moare cu două săptămâni înainte de judecarea procesului".

"DINU PATRICIU a fost achitat de acuzaţiile de fraudă, spălare de bani şi scurgere de informaţii în 2012, însă apelul nu s-a judecat încă, următorul termen fiind al procesului fiind 2 septembrie", potrivit Challenges.fr.

Agenţia spaniolă EFE scrie că DINU PATRICIU, cunoscut ca "primul capitalist" din România, a pierdut o mare parte din avere în ultimii ani, din cauza căderii sectorului imobiliar şi al altor afaceri neinspirate.

"Magnatul român avea deschise mai multe procese la momentul morţii şi în trecut a fost judecat pentru fraudă şi manipularea bursei de valori, cu toate că nu a fost găsit vinovat", mai scrie EFE.

DINU PATRICIU Şi presa londoneză online preia ştirea morţii lui DINU PATRICIU într-un spital din capitala britanică, amintind că mogulul petrolier era un "idealist" care a încercat fără mare succes să-și impună ideile libertariene în România.

Știrea, preluată din sursa Epoch Times amintește, amintește momentul "pixelul albastru" de la alegerile din 2009 și pafptul că Traian Băsescu a câștigat procesus intentat lui DINU PATRICIU.

Sursa: realitatea.net

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Voi știți cine e marmota asta?

3 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

4 Ce nerușinare! / Șefa Curții Supreme, zâmbitoarea lângă atârnătoarea PSD Floriana Jucan!

5 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău