Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Cel mai mare lanţ de farmacii din SUA va prelua compania britanică care deţine Farmexpert

Walgreens, operatorul celui mai mare lanţ de farmacii din SUA, vrea să preia cât mai rapid pachetul de 55% pe care nu-l deţine încă din acţiunile companiei britanice Alliance Boots, proprietarul Farmexpert, înaintea lunii februarie 2015, când are opţiunea de a înainta o ofertă.

Cel mai mare lanţ de farmacii din SUA va prelua compania britanică care deţine Farmexpert (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

Compania americană deţine 45% din acţiunile Alliance Boots şi are opţiunea de a cumpăra restul acţiunilor în perioada februarie-august anul următor, potrivit cotidianului britanic The Telegraph.

O eventuală tranzacţie de preluare a restului de 55% din acţiuni ar evalua compania britanică de distribuţie de produse farmaceutice şi de îngrijire personală la 10,5 miliarde de lire sterline.

Walgreens vrea ca achiziţia să aibă loc mai devreme de luna februarie, când începe perioada în care ar putea depune oferta, scrie The Telegraph.

Tranzacţia este atractivă pentru compania americană, întrucât i-ar permite să-şi mute sediul fiscal în Marea Britanie sau Elveţia şi să economisească astfel miliarde de dolari la plata taxelor.

Walgreens plăteşte în SUA un impozit de 37,5%, faţă de rata de 20% a Alliance Boots în Marea Britanie.

Compania americană se pare că accelerează preluarea la presiunea unui grup de investitori fonduri de hedging, scrie The Telegraph.

Reprezentanţii celor două companii au refuzat să comenteze asupra devansării termenului privind preluarea.

Alliance Boots a preluat în 2010 controlul companiei germane ANZAG, proprietarul pachetului majoritar la distribuitorul de medicamente Farmexpert, iar la finele lunii ianuarie 2013 a anunţat achiziţia integrală.

Distribuitorul de medicamente Farmexpert a raportat în anul financiar 2012/2013, încheiat la 31 martie, venituri de 375 milioane lire sterline (443 milioane euro), reprezentând o scădere cu 1,1% faţă de anul anterior, potrivit datelor grupului britanic.

Farmexpert ocupă locul doi pe piaţa distribuţiei de medicamente din România, concurând cu firme precum Mediplus, Farmexim, Fildas şi Polisano.

Alliance Boots este prezent în peste 25 de ţări şi a avut anul trecut venituri de 22,4 miliarde lire sterline.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Derută șobolănească la Antena 3! Bunicul Luizei l-a făcut muci în direct pe Nicolicea! R.Dumitrescu mai că făc…

2 Urmează ultima etapă / ELIMINAREA PĂPUȘARILOR care-au condus România din umbră! Anunțul făcut de un cunoscut ju…

3 CULISE / De ce tace Iordache? Păi șeful de la Permise e omul lui. Dar și nașul avocatei lui Dincă! Cumpănașule, …

4 Mafia PSD / Fostul șef al Poliției Caracal urma să fie reținut într-un dosar de cămătărie instrumentat de DIICOT…

5 Ce capcană ar pregăti PĂPUȘARII României! Iar mergem degeaba la vot?

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios