CONFERINŢA MEDIAFAX: Vasile Bumacov - Agricultorii din Republica Moldova sunt cei care doresc cel mai mult integrarea europeană

CONFERINŢA MEDIAFAX: Vasile Bumacov - Agricultorii din Republica Moldova sunt cei care doresc cel mai mult integrarea europeană

Ministrul Agriculturii din Republica Moldova, Vasile Bumacov, a declarat, la conferinţa Mediafax Talks about Agriculture, că agricultorii din Republica Moldova sunt cei care doresc cel mai mult integrarea europeană a ţării şi că România este o putere agricolă europeană.

Vasile Bumacov (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Bumacov a spus că agricultura este foarte importantă pentru economia Republicii Moldova şi este necesar să fie competitivă şi este nevoie de susţinere financiară.

El a spus că decizia UE de a liberaliza piaţa europeană pentru vinurile moldoveneşti a însemnat o susţinere morală colosală pentru Republica Moldova. Bumacov a mai arătat că vine la Bucureşti să înveţe din experienţa României privind integrarea europeană şi că Republica Moldova doreşte să vină în UE, nu ca un concurent, ci complementar.

"Vecinătatea şi experienţa dumneavoastră ne ajută foarte mult. Agricultorii din Republica Moldova sunt cei care doresc cel mai mult integrarea europeană", a mai spus Bumacov.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Călin Georgescu, cenzurat pe youtube

2 Imagini cu palatul de neam prost în care locuiește Victor Ciorbea / Acum se războiește în Justiție cu foștii pri…

3 Așa o fi?

4 Adevăruri devastatoare / Cei mai deștepți dintre „băieții deștepți” care ne-au scumpit energia. Oare procurorii …

5 Șeful Poliției din Centrul Vechi: Care a fost temeiul legal al filajului asupra lui Gavriș? Comunicatele de pr…