CONFERINŢA MEDIAFAX: Vasile Bumacov - Agricultorii din Republica Moldova sunt cei care doresc cel mai mult integrarea europeană

CONFERINŢA MEDIAFAX: Vasile Bumacov - Agricultorii din Republica Moldova sunt cei care doresc cel mai mult integrarea europeană

Ministrul Agriculturii din Republica Moldova, Vasile Bumacov, a declarat, la conferinţa Mediafax Talks about Agriculture, că agricultorii din Republica Moldova sunt cei care doresc cel mai mult integrarea europeană a ţării şi că România este o putere agricolă europeană.

Vasile Bumacov (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Bumacov a spus că agricultura este foarte importantă pentru economia Republicii Moldova şi este necesar să fie competitivă şi este nevoie de susţinere financiară.

El a spus că decizia UE de a liberaliza piaţa europeană pentru vinurile moldoveneşti a însemnat o susţinere morală colosală pentru Republica Moldova. Bumacov a mai arătat că vine la Bucureşti să înveţe din experienţa României privind integrarea europeană şi că Republica Moldova doreşte să vină în UE, nu ca un concurent, ci complementar.

"Vecinătatea şi experienţa dumneavoastră ne ajută foarte mult. Agricultorii din Republica Moldova sunt cei care doresc cel mai mult integrarea europeană", a mai spus Bumacov.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”