Corporatiştii şi femeile care nu mai gătesc cresc vânzările de mâncare la caserolă în supermarketuri

Corporatiştii şi femeile care nu mai gătesc cresc vânzările de mâncare la caserolă în supermarketuri

Piaţa produselor ready-meal (gata preparate) creşte cu 10% pe an, susţinută de tot mai mulţi angajaţi ai companiilor care renunţă la masa de prânz la restaurant şi cumpără salate sau carne la caserolă din magazine, dar şi de gospodinele care nu mai au timp să gătească, potrivit Cris-Tim.

Corporatiştii şi femeile care nu mai gătesc cresc vânzările de mâncare la caserolă în supermarketuri (Imagine: Shutterstock)

"Au început să crească foarte mult produsele ready-meal - produse gata preparate, precum humusul, fasolea bătută, salata de vinete, aripioarele picante, puiul shanghai sau pieptul de pui la caserolă. Această piaţă creşte în fiecare an cu 10% comparativ cu anul anterior", a declarat agenţiei MEDIAFAX Radu Timiş, proprietarul producătorului alimentar Cris-Tim.

El a spus că vânzările au fost stimulate şi de expansiunea lanţului Mega Image, care a încurajat acest tip de produse.

"Cu un magazin în apropiere, din ce în ce mai mulţi corporatişti renunţă la masa de prânz la restaurant şi cumpără produse gata preparate, la caserolă. Aceste produse sunt mai ieftine decât masa la restaurant, iar oamenii fac economie. Se poate ajunge în acest fel ca o persoană să mănânce un prânz cu 10-15 lei", a spus Timiş.

Acesta a adăugat că o altă categorie care ajută la creşterea pieţei ready-meal sunt gospodinele care nu mai gătesc.

"Gospodinele au devenit mai pragmantice şi încep să cumpere produse gata preparate. E mai uşor pentru ele să cumpere direct, decât să piardă timpul în bucătărie, preparând", a afirmat şeful Cris-Tim.

Timiş a arătat că, din cauza scăderii puterii de cumpărare a populaţiei, există tendinţa ca producătorii de alimente să reducă greutatea porţiilor la caserolă de la 200-250 de grame la 100-150 de grame.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

3 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

4 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

5 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska