Din 2 decembrie, Sorin Radu - secretar de stat în MADR; Florin Faur preia șefia APIA

Din 2 decembrie, Sorin Radu - secretar de stat în MADR; Florin Faur preia șefia APIA

Sorin Radu, directorul Centrului Regional de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Satu-Mare, și Florin Marius Faur, director executiv la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Timiș, vor fi numiți cel mai probabil din 2 decembrie secretar de stat în Ministerul Agriculturii, respectiv director general al APIA.

Informațiile au fost furnizate joi de către ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. În urmă cu o săptămână, Irimescu îl dădea "ca sigur succesor" pentru postul de secretar de stat, rămas vacant după demisia lui George Turtoi, pe Alexandu Potor, președintele Federației Naționale a Grupurilor de Acțiune Locală (FNGAL). Ulterior, acesta ar fi declinat oferta deoarece avea proiecte importante în derulare, însă exista și riscul să intre în conflict de interese.

"Începând cu data de 2 decembrie, Sorin Radu, directorul Centrului Regional de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit de la Satu Mare va prelua postul de secretar de stat și se va ocupa de activitatea celor două agenții de plăți, iar Florin Marius Faur, care a mai deținut șefia APIA până în 2012, îl va înlocui pe Mihai Puțintei (directorul general al APIA n.r.). Autoritățile de Management pentru Programul Operațional pentru Pescuit (AM-POP) și Programul Național de Dezvoltare Rurală, respectiv AM-POP și AM—PNDR vor rămâne în coordonarea mea. În privința numelui vehiculat anterior pentru preluarea funcției de secretar de stat, Alexandru Potor, acesta a precizat că are proiecte importate și nu putea renunța la ele, însă noi vom colabora în continuare cu dânsul", a declarat, joi, pentru AGERPRES, Achim Irimescu.

Schimbări la vârf se anunță și la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), numele tot mai vehiculat fiind cel al fostului președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), Andrei Szakal, informație care încă nu a fost confirmată oficial. Acesta ar urma să îl înlocuiască pe Eugen Popescu, care va ocupa o funcție de director general adjunct în AFIR.

AGERPRES/(AS — autor: Mariana Nica, editor: Andreea Marinescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”