Economistul american Joseph Quinlan: Faceți infrastructura bine; este piatra de temelie

Economistul american Joseph Quinlan: Faceți infrastructura bine; este piatra de temelie

Economistul american Joseph Quinlan recomandă autorităților române să investească în infrastructură și să mențină capitalul uman în țară.

"Am doar o recomandare pentru România: infrastructura. Infrastructura umană și fizică este baza. Trebuie să ai baza făcută. Am petrecut o viață prin țările în curs de dezvoltare, iar primul lucru pe care l-am observat la Singapore versus Indonezia, sau Thailanda versus Brazilia este că Thailanda și Singapore știu cum să mute oamenii, mărfurile și capitalul în interiorul și în afara țării. În Indonezia nu este infrastructură, în Brazilia nu este infrastructură, deci este o mare barieră pentru mișcarea bunurilor, capitalului și oamenilor. Deci faceți infrastructura bine. Infrastructura este piatra de temelie", a declarat, marți, Joseph Quinlan, într-o conferință organizată de Camera de Comerț Americană în România (AmCham România).

Totodată, acesta recomandă crearea unei culturi antreprenoriale și menținerea capitalului uman în țară.

"Țineți-vă capitalul uman acasă. Văd multe țări ca a voastră unde creierele pleacă spre oportunități. Creați cultură antreprenorială", a mai afirmat economistul american.

Joseph Quinlan este un susținător fervent al consolidării relațiilor comerciale transatlantice și autor al studiului "The Case for Investing in Europe", ediția 2015. Acesta prezintă rolul pe care România îl joacă pe harta investitorilor străini, precum și oportunitățile de investiții pe care aceasta le oferă, comparativ cu celelalte state europene.

AmCham România a organizat marți, la București, conferința "The Case for Investing in Romania". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...