Finanțele au împrumutat luni 200 de milioane lei de la bănci, la un randament de 3,04% pe an

Finanțele au împrumutat luni 200 de milioane lei de la bănci, la un randament de 3,04% pe an

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 200 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligațiuni cu scadența pe 11 iunie 2021, la un randament mediu de 3,04% pe an. Valoarea din prospectul emisiunii a fost de 200 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare totală de 427,5 milioane de lei.

Marți va fi organizată o sesiune suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 30 de milioane de lei la randamentul stabilit luni.

Ministerul Finanțelor Publice /MFP/ a planificat împrumuturi de 3,845 miliarde de lei de la băncile comerciale în luna septembrie, din care 3,5 miliarde de lei prin opt licitații de certificate de trezorerie și obligațiuni de stat, iar 345 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni.

Sumele vor fi destinate refinanțării datoriei publice și finanțării deficitului bugetului de stat.

În 2015, MFP intenționează să împrumute de pe piața internă circa 10 — 12 miliarde lei prin emisiuni de certificate de trezorerie și 25 — 28 miliarde de lei prin emisiuni de obligațiuni benchmark. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...