Germania: Prima bancă islamică din Germania a fost deschisă la Frankfurt

Kuveyt Turk Bank, prima bancă islamică din Germania, a fost deschisă luni la Frankfurt, într-o țară în care trăiesc patru milioane de musulmani, transmite Deutsche Welle. În sistemul bancar islamic, perceperea dobânzilor este interzisă, însă posesorii titlurilor au dreptul să primească o parte din veniturile generate de activele pe care emisiunea respectivă le-a finanțat.

Kuveyt Turk (KT) Bank nu va percepe dobânzi pentru fondurile pe care le împrumută dar dacă achiziționează, de exemplu, o proprietate, o poate vinde ulterior la un preț mai ridicat. De asemenea banca acceptă plata în rate.

Ugurlu Soylu, director general manager al KT Bank, susține că modelul băncilor islamice riscurile sunt distribuite în mod egal și de aceea un colaps al sistemului bancar este mai puțin probabil.

KT Bank este o subsidiară a KT Katilim Bankasi din Turcia,și operează ca un grup de servicii financiare în orașul german Mannheim de cinci ani. Anul acesta, KT a primit licența bancară de la Autoritatea de supervizare bancară din Germania (BaFin).

Și alte state sunt interesate de sistemul bancar islamic. Anul trecut, Trezoreria britanică a plasat obligațiuni obligațiuni islamice (sukuk) în valoare de 200 de milioane de lire sterline (aproximativ 250 milioane de euro), cu scadența la 5 ani. De asemenea, Luxemburg și Africa de Sud au vândut în 2014 obligațiuni sukuk, intrând pe o piață globală care va ajunge la 2.600 miliarde de dolari până în 2017, conform estimărilor PricewaterhouseCoopers. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cel mai mare furt comis vreodată de un român tocmai s-a mușamalizat. Țara a pierdut peste un miliard de dolari

2 VIDEO Aici se organizau ședințele cu droguri pentru care a fost arestat fostul șef DIPI. Carmen Brumă, nevasta…

3 Săracilor...

4 Revoltător! / Șefii Jandarmeriei urmăriți penal în Dosarul 10 august au încercat să iasă la pensie, ca să scape …

5 Afacerea Murzuk, cel mai mare tun din istoria României! Ai un șoc când citești așa ceva!

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake