Guvernul pregăteşte, pentru vacanţa parlamentară, o ordonanţă de diminuare a datoriilor din apărare

Guvernul pregăteşte, pentru vacanţa parlamentară, o ordonanţă de diminuare a datoriilor din apărare

Guvernul este pregătit ca, în vacanţa parlamentară, să adopte o ordonanţă pentru diminuarea arieratelor bugetare ale unor operatori economici din industria de apărare, relevă proiectul de lege prin care Executivul va cere mandatul Parlamentului să adopte diferite acte normative în această vacanţă.

Guvernul pregăteşte, pentru vacanţa parlamentară, o ordonanţă de diminuare a datoriilor din apărare

Vacanţa parlamentară este programată în intervalul iulie-august şi, conform Constituţiei, Parlamentul poate adopta o lege specială de abilitare a Guvernului pentru a emite, în aceste două luni, ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice.

În proiectul de lege pregătit de Guvern pentru a obţine mandatul care să îi permită să emită ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare este anunţată şi intenţia Executivului de a emite o ordonanţă pentru reglementarea unor "măsuri privind diminuarea arieratelor bugetare ale unor operatori economici din industria de apărare".

Un proiect în acest sens a fost pregătit încă din februarie 2011, într-o formă prezentată atunci de MEDIAFAX şi care prevedea ştergerea datoriilor la buget ale firmelor din industria de apărare, de circa un miliard lei, cu argumentul că o normă UE permite protejarea interesului militar naţional şi că executarea silită a bunurilor va afecta volumul capacităţilor de producţie pentru apărare.

Ştergerea datoriilor acumulate de către companiile din industria de apărare era prezentată drept o măsură de redresare economico-financiară a acestora.

Pe lista companiilor din industria de apărare care funcţionează sub autoritatea Ministerului Economiei se află Romarm cu filialele sale, Avioane Craiova, IAR Braşov, Şantierul Naval Mangalia, IOR Bucureşti, Romaero, Uzina Mecanică Orăştie, Construcţii Aeronautice.

Printre alte domenii în care Guvernul pregăteşte acte normative pentru acest interval sunt cele legate de completarea legislaţiei în domeniul privatizării, azilul în România, regimul juridic al contravenţiilor, încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, modificarea legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice, completarea Legii farmaciei, modificarea prevederilor privind produsele agroalimentare ecologice, stimularea absorbţiei instrumentelor structurale în actualul exerciţiu financiar, modificarea legislaţiei privind sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene, reglementări privind statutul personalului de probaţiune, reglementarea unitară a activităţii de administrare şi valorificare a creanţelor provenite din infracţiuni.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 VIDEO Filmare intimă cu premierul Finlandei, Sanna Marin, apărută pe internet