Importurile României de struguri și prune din Republica Moldova au crescut semnificativ

Importurile României de struguri și prune din Republica Moldova au crescut semnificativ, conform unui comunicat al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), remis joi AGERPRES.

'În urma unei analize, realizată de ANSVSA, importurile în România din Republica Moldova pentru anumite produse au crescut, după cum urmează: miere de albine — o creștere de aproximativ 70%, semințe floarea soarelui — o creștere de aproximativ 550%, melasă — o creștere de aproximativ 315%, pastă de prune — o creștere de aproximativ 410%, suc de mere — o creștere de aproximativ 145%, struguri — o creștere de aproximativ 1.190%, prune — o creștere de aproximativ 4.160%, vin — o creștere de aproximativ 190%', potrivit comunicatului.

Președintele Autorității, Vladimir Mănăstireanu, a efectuat miercuri, 8 octombrie, o vizită în raionul Cahul, satul Colibași, unde s-a întâlnit cu primarul acestei localități, Ion Dolganiuc.

Cu acest prilej, au avut loc discuții referitoare la situația fermierilor din zonă, la producția de fructe realizată în acest an și la modalitățile de depășire a embargoului impus de Federația Rusă.

Președintele ANSVSA le-a solicitat oficialilor din zonă să-i comunice necesitățile pe care le au și modalitățile prin care consideră că autoritatea îi poate ajuta pentru dezvoltarea zonei. În cadrul discuțiilor purtate, reprezentantul satului Colibași a evocat necesitatea amenajării unei hale autorizate pentru desfacerea de produse de origine animală și nonanimală.

Conform ANSVSA, spațiul necesar pentru această hală va fi pus la dispoziție de autoritățile locale, urmând ca pentru finalizarea acestui proiect important pentru siguranța alimentelor, partea română să identifice sursa fondurilor necesare.

Acest tip de proiect se încadrează în strategia Guvernului României de ajutorare a Republicii Moldova în parcursul său european, în cadrul asistenței pentru dezvoltare acordată de România.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 Hai, că se poate! Cîțu anunță înghețarea salariilor demnitarilor, concedieri din aparatul bugetar, interzicere…

3 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 Guvernul PNL, un prim pas spre decență: Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video