Logan, Duster și Sandero, în topul celor mai bine vândute mașini în Rusia

Logan, Duster și Sandero, în topul celor mai bine vândute mașini în Rusia

Modelele Logan, Duster și Sandero s-au situat, în mai, în topul celor mai bine vândute 25 de mașini în Rusia, conform datelor publicate luni de Association of European Businesses (AEB), însă livrările de autoturisme și vehicule comerciale au înregistrat un declin de 38%, transmite Bloomberg.

Luna trecută, pe primul loc în topul celor mai bine vândute mașini în Rusia s-a situat modelul Solaris, de la Hyundai (cu 10.654 de unități), urmat de modelul Lada Granta (cu 8.471 de unități), fabricat de AvtoVAZ. Pe locurile nouă și zece se află Duster și Logan, cu 3.427 de unități, și, respectiv, 3.282 de vehicule, în timp ce locul 13 a fost ocupat de Sandero, cu 2.446 de vehicule. Duster, Logan și Sandero sunt fabricate de Renault.

Vânzările de mașini și vehicule comerciale ușoare au scăzut în luna mai cu 38% pe piața rusă, a cincea lună de declin, pe fondul problemelor cu care se confruntă economia și a deprecierii rublei, a anunțat Association of European Businesses. În ianuarie, s-a înregistrat un recul de 42%. Luna trecută, au fost vândute în Rusia 125.801 mașini și vehicule comerciale ușoare, față de 201.487 în mai 2014.

Vânzările auto s-ar putea contracta anul acesta cu 24%, la 1,89 milioane de unități, după un declin de 10% în 2014, conform estimărilor AEB.

Declinul economiei și deprecierea rublei au determinat producătorii auto să-și reducă producția, să ofere reduceri sau să scadă prețurile.

În perioada ianuarie — mai 2015, vânzările de mașini și vehicule comerciale ușoare au scăzut cu 37,7%, la 641.933 vehicule.

În primele cinci luni din acest an, pe primul loc în topul celor mai bine vândute mașini în Rusia, s-a situat Lada Granta (cu 49.542 unități), fabricat de AvtoVAZ, urmat de modelul Solaris de la Hyundai (cu 44.455 unități). Pe locurile cinci și șapte se află Duster și Logan, cu 16.860 unități, și, respectiv, 16.493 de vehicule, în timp ce locul 16 a fost ocupat de Sandero, cu 11.184 vehicule. Duster, Logan și Sandero sunt fabricate de Renault.

Potrivit unui acord convenit anul trecut, alianța Renault-Nissan va prelua controlul producătorului auto rus AvtoVAZ în 2014. Împreună, Renault, Nissan și AvtoVAZ controlează 30% din piața auto din Rusia, obiectivul fixat de directorul general Carlos Ghosn fiind atingerea unei cote de piață de 40%, în anul 2016.

Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piața auto europeană. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Răsturnare de situație? / Cine tremură în PSD? Fostul director de pe Otopeni, arestat pentru că ar fi cerut mită de 22,4 milioane de euro, era doar inte…

2 Cîrstea, interviu savuros în limba engleză: Sorana, veselă, relaxată, l-a fermecat pe reporterul american VIDEO

3 Grindeanu a dispărut? / Fibrilații la Ministerul Transporturilor după operațiunea DNA de la Aeroportul Otopeni!

4 Vremea o ia razna din nou. După ninsori și viscol, se încălzește spectaculos. Cât cresc temperaturile

5 Pensie specială de aproximativ 12.000 de lei pentru miliardarul-colonel Ion Țiriac