MFP a împrumutat, luni, 700 de milioane de lei de la bănci

MFP a împrumutat, luni, 700 de milioane de lei de la bănci

Ministerul Finanțelor Publice a împrumutat, luni, 800 de milioane de lei de la băncile comerciale, printr-o licitație de obligațiuni de stat pe trei ani, la un randament mediu de 1,94%, în scădere față de luna ianuarie, când Trezoreria s-a împrumutat la un randament de 2,07% pentru acest tip de obligațiuni.

Pentru licitația de luni, nouă bănci au subscris oferte care au totalizat 975 milioane lei. Marți, va fi organizată o sesiune suplimentară aferentă licitației de obligațiuni de luni, prin care MFP vrea să împrumute alte 105 de milioane de lei, la randamentul stabilit deja în licitație.

În februarie, MFP a planificat împrumuturi de 4,98 miliarde de lei de la băncile comerciale, din care 4,5 miliarde de lei prin șapte licitații de certificate de trezorerie și obligațiuni de stat, iar 480 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni. Sumele vor fi destinate refinanțării datoriei publice și finanțării deficitului bugetului de stat.

În 2015, MFP intenționează să împrumute de pe piața internă circa 10 — 12 miliarde de lei prin emisiuni de certificate de trezorerie și 25 — 28 miliarde de lei prin obligațiuni de tip benchmark. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro