MFP a împrumutat, luni, 700 de milioane de lei de la bănci

MFP a împrumutat, luni, 700 de milioane de lei de la bănci

Ministerul Finanțelor Publice a împrumutat, luni, 800 de milioane de lei de la băncile comerciale, printr-o licitație de obligațiuni de stat pe trei ani, la un randament mediu de 1,94%, în scădere față de luna ianuarie, când Trezoreria s-a împrumutat la un randament de 2,07% pentru acest tip de obligațiuni.

Pentru licitația de luni, nouă bănci au subscris oferte care au totalizat 975 milioane lei. Marți, va fi organizată o sesiune suplimentară aferentă licitației de obligațiuni de luni, prin care MFP vrea să împrumute alte 105 de milioane de lei, la randamentul stabilit deja în licitație.

În februarie, MFP a planificat împrumuturi de 4,98 miliarde de lei de la băncile comerciale, din care 4,5 miliarde de lei prin șapte licitații de certificate de trezorerie și obligațiuni de stat, iar 480 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni. Sumele vor fi destinate refinanțării datoriei publice și finanțării deficitului bugetului de stat.

În 2015, MFP intenționează să împrumute de pe piața internă circa 10 — 12 miliarde de lei prin emisiuni de certificate de trezorerie și 25 — 28 miliarde de lei prin obligațiuni de tip benchmark. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

4 Ce înseamnă Anul Iepurelui de Apă pentru semnul tău zodiacal chinezesc?

5 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”