Ministerul Finanțelor a împrumutat, joi, 162 de milioane de lei de la bănci, la un randament de 2,1% pe an

Ministerul Finanțelor Publice /MFP/ a împrumutat joi 162 de milioane lei de la băncile comerciale, printr-o licitație de obligațiuni cu maturitatea reziduală la 31 de luni, nivelul mediu ponderat al randamentului la care s-a adjudecat oferta fiind de 1,26% pe an. Valoarea din prospect a emisiunii a fost de 300 de milioane de lei, iar cererile băncilor au fost de 386,5 milioane de lei.

Vineri va fi organizată o licitație suplimentară, prin care statul vrea să atragă încă 45 de milioane de euro la randamentul stabilit joi.

MFP a planificat împrumuturi de 2,755 miliarde de lei de la băncile comerciale în luna iunie, din care 2,5 miliarde de lei prin cinci licitații de certificate de trezorerie și obligațiuni de stat, iar 255 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni.

Sumele vor fi destinate refinanțării datoriei publice și finanțării deficitului bugetului de stat.

Conform prospectelor de emisiune, MFP va organiza două licitații de certificate de trezorerie cu discont, în valoare de 400 de milioane de lei fiecare, pe 11 și, respectiv, 22 iunie.

De asemenea, vor fi organizate șase licitații de obligațiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 1,7 miliarde de lei, cu scadențe la trei, cinci, șapte și zece ani, fiecare fiind urmată, a doua zi, de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea inițială a emisiunii de obligațiuni.

În 2015, MFP intenționează să împrumute de pe piața internă circa 10 — 12 miliarde lei prin emisiuni de certificate de trezorerie și 25 — 28 miliarde de lei prin emisiuni de obligațiuni benchmark. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 ULTIMA ORĂ Standard&Poor’s reconfirmă ratingul României la BBB- / A-3 / Lovitură grea pentru Ciuma Roșie, care cân…

4 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

5 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta