O companie din Germania vrea să preia pentru aproape 8 milioane de euro producătorul de generatoare Retrasib Sibiu

O companie din Germania vrea să preia pentru aproape 8 milioane de euro producătorul de generatoare Retrasib Sibiu

Compania germană SGB - SMIT International va lansa prin intermediul bursei de la Bucureşti o ofertă de preluare a producătorului de motoare, generatoare şi transformatoare Retrasib Sibiu (RTRA) pentru 34,14 milioane lei (7,7 milioane de euro).

O companie din Germania vrea să preia pentru aproape 8 milioane de euro producătorul de generatoare Retrasib Sibiu (Imagine: captură retrasib.ro)

"SGB - SMIT intenţionează să achiziţioneze toate acţiunile Retrasib emise şi aflate în circulaţie, în număr de 100.012.054 acţiuni nominative ordinare, reprezentând 100% din capitalul social şi din drepturile de vot, la un preţ de 0,3414 lei/acţiune", se arată în anunţul preliminar transmis, luni, de compania germană Bursei de Valori Bucureşti (BVB) în vederea derulării ofertei publice de preluare voluntară.

La cotaţia de 0,3414 lei/acţiune, costul achiziţiei integrale a companiei din Sibiu s-ar situa la 34,14 milioane de lei (7,7 milioane de euro). Preţul propus acţionarilor este cu 4,2% cel de la închiderea şedinţei de vineri, de 0,3275 lei. Cotaţia Retrasib a crescut luni, în urma anunţării ofertei, cu 3,5%, la 0,3390 lei/acţiune.

Investitorii au tranzacţionat în prima parte a şedinţei acţiuni de 50.832 lei, valoare aproape egală cu rulajul din prima jumătate a lunii septembrie.

În termen de 30 de zile de la publicarea anunţului preliminar, compania germană are obligaţia de a depune la Autoritatea de Supraveghere Financiară documentaţia aferentă ofertei publice voluntare de preluare.

Retrasib, companie controlată indirect de oamenii de afaceri Octavian şi Călin Buzoianu, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 43,57 milioane de lei şi un profit de 2,1 milioane de lei.

Grupul SGB - SMIT este unul dintre producătorii europeni importanţi de transformatoare de putere. SGB - SMIT a încheiat anul trecut cu afaceri de 531 milioane de euro şi pierderi de 22 milioane de euro.

SGB - SMIT are unităţi de producţie în Germania, Olanda, Malaezia şi Statele Unite.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Ucraina a pierdut inițiativa pe câmpul de luptă