Oficial american: România a dovedit că e un lider în tehnologia informației; româna, a doua limbă vorbită în birourile Microsoft

Oficial american: România a dovedit că e un lider în tehnologia informației; româna, a doua limbă vorbită în birourile Microsoft

România a dovedit că este un lider în tehnologia informației și nu mai este un secret pentru nimeni că româna este a doua limbă vorbită în birourile Microsoft din întreaga lume, a declarat, luni, Bruce Andrews, adjunctul Secretarului pentru Comerț din cadrul Departamentului Comerțului din SUA, la Summitul Regional de Securitate Cibernetică de la Palatul Parlamentului.

"Am onoarea să însoțesc în aceste zile la București o delegație din care fac parte companii de prestigiu din SUA, de la IBM și Microsoft până la Hewlett Packard. Statele Unite ale Americii văd multe oportunități în dezvoltarea unor relații în domeniul ciber security cu România. Vrem să creăm un spațiu de internet cibernetic mult mai sigur. Una dintre cele mai bune căi pentru a ajuta România să-și protejeze rețelele este să continuăm implementarea de noi proiecte. România a dovedit că este un lider în tehnologia informației. Și, când spun asta, dau doar un exemplu: aici avem Bitdefender, o companie din România care a lansat o soluție revoluționară de securitate cibernetică numită Box, destinată strict utilizatorilor casnici. Știm deja că româna este a doua limbă vorbită în birourile Microsoft din întreaga lume', a subliniat Andrews.

Reprezentantul Departamentului Comerțului din SUA a precizat că, pentru o dezvoltare a parteneriatelor cu România, este important să nu fie impuse legi care să stopeze inovarea.

"Există mult loc pentru creștere în dezvoltarea parteneriatelor dintre România și SUA. Pentru asta, e foarte bine să nu impunem legi care să oprească interoperabilitatea sau să țină în loc inovarea. Guvernul și industria trebuie să conlucreze foarte bine. Cyber security este un loc unde putem să asigurăm o prosperitate comună pentru ambele țări", a afirmat oficialul american.

Guvernul României, prin Ministerul pentru Societatea Informațională /MSI/, împreună cu Departamentul Comerțului al SUA și Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la București, organizează, în perioada 11 — 13 mai, la Palatul Parlamentului, Summitul Regional de Securitate Cibernetică.

La eveniment participă 17 state din Europa Centrală și de Sud-Est, membre sau non-membre ale Uniunii Europene /UE/ și NATO. Acestea își vor prezenta politicile în domeniul securității cibernetice și vor aborda tematici, precum amenințările și vulnerabilitățile cibernetice, identificarea oportunităților pentru colaborare internațională și regională, dar și schimbul de bune practici în domeniu.

Summitul de la București aduce, în același loc, oficiali guvernamentali, companii și specialiști în domeniul securității cibernetice din mediul public și privat din Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Statele Unite ale Americii și România.

În aceeași perioadă, Departamentul Comerțului al SUA și Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la București derulează la București o misiune comercială formată din 20 de companii americane, cu scopul de a prezenta cele mai noi soluții pe care acestea le pot oferi în domeniu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina