Operațiunea Cristal: Fiscul a dat amenzi de 13,9 milioane de lei; în Dragonul Roșu 185 de unități au fost sigilate

Agenția Națională de Administrare Fiscală a dat amenzi în valoare de 13,95 milioane de lei în intervalul 19 octombrie - 5 noiembrie, în cadrul Operațiunii Cristal, potrivit unui comunicat al ANAF remis luni AGERPRES.

Potrivit comunicatului, inspectorii ANAF au verificat 2.180 de contribuabili, au confiscat bunuri și numerar în valoare de 4,76 milioane de lei și au instituit măsuri asigurătorii de peste 1,17 milioane de lei.

ANAF a decis suspendarea activității pentru nedotare/neutilizare case de marcat (în cazul celor care ofereau servicii catering/restaurant în interiorul centrelor en-gros) în 34 de cazuri și interzicerea activității (a uneia din activitățile de comerț en-gros și en-detail, în cazul celor care le desfășurau simultan, în mod nelegal) în 124 de cazuri. 

De asemenea, 409 contribuabili au fost invitați la sediu pentru verificări amănunțite. Tot în carul acestei operațiuni au fost făcute și două sesizări penale.

În Dragonul Roșu au fost verificați 331 de contribuabili în perioada 26 octombrie — 5 noiembrie. Inspectorii au aplicat amenzi în valoare de 3,88 milioane de lei, au confiscat bunuri și numerar de 1,75 milioane lei și au decis suspendarea activității pentru nedotare/neutilizare case de marcat (în cazul celor care ofereau servicii catering/restaurant în interiorul centrelor en-gros) în trei cazuri și interzicerea activității (a uneia din activitățile de comerț en-gros și en-detail, în cazul celor care le desfășurau simultan, în mod nelegal) în cinci cazuri.

De asemenea, 185 de unități au fost sigilate (motive sigilare: au fugit în timpul controlului/nu au prezentat situația stocurilor sau documentele de proveniență a mărfurilor). AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Europa Liberă / Demontarea celei mai elaborate manipulări de la începutul pandemiei

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere