Producătorul jocului Candy Crush a obţinut venituri record în primul trimestru, de 607 milioane de dolari

Producătorul jocului Candy Crush a obţinut venituri record în primul trimestru, de 607 milioane de dolari

Compania King Digital Entertainment, care produce jocul pentru smartphone-uri şi tablete Candy Crush Saga, a înregistrat venituri record, de 607 milioane de dolari, în primele trei luni ale acestui an, primul trimestru pentru care raportează rezultate după listarea la bursă.

Producătorul jocului Candy Crush a obţinut venituri record în primul trimestru, de 607 mil. dolari

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, veniturile au crescut de aproape trei ori, de la 206 milioane de dolari.

În ultimul trimestru al anului trecut, King Digital Entertainment a obţinut venituri de 602 milioane de dolari.

Creşterea din primul trimestru a fost susţinută de noile titluri lansate, precum Farm Heroes Saga, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

Profitul net al companiei anglo-suedeze a urcat de peste două ori, de la 53 milioane de dolari în urmă cu un an la 127 milioane de dolari, în timp ce câştigul operaţional a crescut de peste trei ori, la 248,6 milioane de dolari.

King Digital Entertainment s-a listat în martie la bursă, însă acţiunile au scăzut puternic, iar compania a pierdut 1 miliard de dolari din capitalizare în prima zi de tranzacţionare.

Titlurile au închis marţi la preţul de 18,76 dolari, faţă de cotaţia de listare de 22,5 dolari, conferind companiei o capitalizare de 5,91 miliarde de dolari.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”