Programul Operațional Infrastructură Mare va fi trimis luni la Comisia Europeană

Programul Operațional Infrastructură Mare va fi trimis luni la Comisia Europeană

Programul Operațional Infrastructură Mare va fi trimis luni la Comisia Europeană, iar în luna iulie va fi aprobat, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, în deschiderea celei de-a 17-a ediții a Forumului Regional al Apei Dunărea - Europa de Est 2015.

"Grație eforturilor depuse de Teodorovici (Eugen Teodorovici, fost ministru al Fondurilor Europene și actual ministru de Finanțe — n.r.) înaintea mea s-au finalizat negocierile cu Comisia Europeană referitoare la Programul Operațional Infrastructură Mare. Astăzi va fi trimis oficial la Comisie și în luna iulie va fi aprobat. Sectorul de apă primește o veste bună în ceea ce privește derularea proiectelor 2014-2020", a spus Nica.

El a precizat că prin Programul Operațional Infrastructură Mare sunt alocate aproximativ 3 miliarde euro pentru proiectele din sectorul de apă și apă uzată.

"Pentru asigurarea conformărilor cu prevederile obiectivelor europene din sectorul de apă și apă uzată necesarul de investiții derivă din valoarea realizată la nivelul fiecărui județ prin Master Planuri județene, necesarul estimativ de investiții ridicându-se la aproximativ 13,8 miliarde euro. Prin Programul Operațional Infrastructură Mare sunt alocate aproximativ 3 miliarde euro, inclusiv cofinanțarea națională și rezerva de performanță care acoperă doar parțial lucrările de investiții din proiectele aflate în pregătire. Cofinanțarea suplimentară va fi asigurată și prin Programul Național pentru Dezvoltare Rurală", a precizat ministrul Fondurilor Europene. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

4 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!