Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, vrea să sesizeze organele de control ale statului în privinţa licitaţiilor suspecte de la Conpet

 

Întrebat dacă ia în considerare sesizarea organelor de control ale statului în acest caz, Nicolescu a răspuns afirmativ. „M-am gândit la acest lucru, o parte din informaţiile legate de Conpet sunt informaţii clasificate şi o să vedem cum se poate face o sesizare din partea mea“, a afirmat ministrul delegat pentru Energie, la Adevărul Live.

 

Conpet a organizat în decembrie 2012 o licitaţie care a fost câştigată de către GFR, dar aceasta a refuzat să mai semneze contractul. Ulterior, la reluarea procedurii, în octombrie 2013, CFR Marfă a contestat licitaţia pe motiv că au fost introduse câteva condiţii în plus faţă de caietul de sarcini.

 

Iniţial, din 2009, Grup Feroviar Român (GFR), deţinut de omul de afaceri Gruia Stoica, a câştigat un contract pe trei ani, în valoare de 49 de milioane de euro, pentru transportul ţiţeiului şi gazolinei pentru Conpet, iar CFR Marfă a fost descalificată de la licitaţie pe motiv că avea datorii la stat. Într-unul dintre aceste contracte câştigate, GFR a subînchiriat apoi către CFR Marfă. 

 

Gruia Stoica se află în arest tocmai din cauza tentativei de a câştiga ilegal contractul de transport al cărbunelui la Complexul Energetic Oltenia. Omul de afaceri este acuzat că i-ar fi dat avocatului Doru Boştină trei milioane de euro pentru a afla, prin intermediul acestuia, ce preţ cerea CFR Marfă la licitaţie. Contractul se ridica la 470 de milioane de lei pe trei ani.

 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Orban chiar este un om modest. Două momente

2 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

3 Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

4 Info / Guvernul va schimba vineri 8 prefecți

5 HOPA! Angajații din spitale care primesc șpaga ar putea rămâne fără contracte de muncă. Ministrul Sănătății an…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj