Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, vrea să sesizeze organele de control ale statului în privinţa licitaţiilor suspecte de la Conpet

 

Întrebat dacă ia în considerare sesizarea organelor de control ale statului în acest caz, Nicolescu a răspuns afirmativ. „M-am gândit la acest lucru, o parte din informaţiile legate de Conpet sunt informaţii clasificate şi o să vedem cum se poate face o sesizare din partea mea“, a afirmat ministrul delegat pentru Energie, la Adevărul Live.

 

Conpet a organizat în decembrie 2012 o licitaţie care a fost câştigată de către GFR, dar aceasta a refuzat să mai semneze contractul. Ulterior, la reluarea procedurii, în octombrie 2013, CFR Marfă a contestat licitaţia pe motiv că au fost introduse câteva condiţii în plus faţă de caietul de sarcini.

 

Iniţial, din 2009, Grup Feroviar Român (GFR), deţinut de omul de afaceri Gruia Stoica, a câştigat un contract pe trei ani, în valoare de 49 de milioane de euro, pentru transportul ţiţeiului şi gazolinei pentru Conpet, iar CFR Marfă a fost descalificată de la licitaţie pe motiv că avea datorii la stat. Într-unul dintre aceste contracte câştigate, GFR a subînchiriat apoi către CFR Marfă. 

 

Gruia Stoica se află în arest tocmai din cauza tentativei de a câştiga ilegal contractul de transport al cărbunelui la Complexul Energetic Oltenia. Omul de afaceri este acuzat că i-ar fi dat avocatului Doru Boştină trei milioane de euro pentru a afla, prin intermediul acestuia, ce preţ cerea CFR Marfă la licitaţie. Contractul se ridica la 470 de milioane de lei pe trei ani.

 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

3 Rău a ajuns Armata Română...

4 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!

5 Cinci șefi de la Romsilva Bacău au fost arestați după ce au luat un milion de euro mită de la o companie de ”î…