Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Reprezentanții Clubului Colectiv fuseseră chemațí, sâmbătă, la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor, în urma unei reclamații legate de prețuri

Reprezentanții Clubului Colectiv fuseseră invitați să se prezinte sâmbătă, 30 octombrie, la sediul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București, cu actele societății, în urma unei reclamații cu privire la neconcordanța dintre prețurile de pe meniu și sumele încasate, însă nu au dat curs invitației, informează reprezentanții ANPC.

Aceștia precizează, într-o declarație remisă la solicitarea AGERPRES, că în data de 18 octombrie 2015, la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București a fost înregistrată o reclamație cu privire la activitatea clubului Colectiv. Reclamația se referea la neconcordanța dintre prețurile de pe meniu și sumele încasate. În lista de meniu apărea un sortiment de coniac la un preț de 23 lei, pentru care consumatorul a plătit la bar 40 de lei. A sesizat neregula la bar și a primit băutura gratuită din partea casei, însă, cu toate acestea, consumatorul a depus reclamație la ANPC.

"În data de 29 octombrie 2015 o echipă de comisari ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor s-a deplasat la sediul clubului pentru analizarea reclamației, instituția menționând ca termenul legal pentru cercetarea unei reclamații este de 30 de zile de la data înregistrării. ANPC precizează că la data și ora controlului nu era prezent niciun reprezentant legal al firmei, ci doar un bărbat care nu avea acces la documentele firmei. Comisarii CPCMB au lăsat o invitație pentru reprezentantul societății Colectiv, acesta urmând a se prezenta cu actele societății la sediul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București pentru a doua zi, 30 octombrie 2015, ora 08,30. În data de 30 octombrie 2015, niciun reprezentant al societății nu s-a prezentat la sediul Comisariatului. Conform Procedurii de Control, urma ca în următoare zi lucrătoare echipa de control să se deplaseze la sediul societății și să afișeze, la loc vizibil, o nouă invitație pentru reprezentantul legal al societății pentru ca acesta să se prezinte la sediul Comisariatului cu documentele solicitate", se menționează în declarația semnată de Marius Alexandru Dunca, președintele ANPC.

Potrivit ANPC, în cazul în care nici de această dată nu s-ar fi prezentat reprezentantul împuternicit la sediul Comisariatului, echipa de control urma să încheie Proces Verbal de Constatare a Contravenției având în vedere încălcarea prevederilor articolului 51 alin 1 din OG 21/1992, conform căruia "Împiedicarea, sub orice formă, a organelor administrației publice însărcinate cu protecția consumatorilor de a exercita atribuțiile de serviciu referitoare la prevenirea și combaterea faptelor care pot afecta viața, sănătatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 10.000 lei la 30.000 lei".

De asemenea, ANPC mai precizează că din cauza neprezentării, la data și ora stabilită, a reprezentantului legal împuternicit al firmei la invitația adresată de reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, aceștia nu au putut încheia act de control la Clubul Colectiv.

Vineri seară, la clubul Colectiv a izbucnit un puternic incendiu, în urma căruia 31 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 136 se află internați la spitalele din Capitală.

Cei trei acționari ai Clubului, Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu, au fost reținuți luni, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului General. Procurorii au dispus efectuarea urmării penale față de cei trei pentru infracțiunile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 HOPA! Ce bănuieli are Denise Rifai? „Haideți la baie, domnule Dragnea! Să vedem ce-mi arătați! O luăm și pe Ir…

2 ALERTĂ Andrei Caramitru, dezvăluiri-ȘOC despre Sebastian Ghiță!

3 BREAKING! Șoc TOTAL! Procurorul general Lazăr poate INFIRMA actele de urmărire penală în dosarul Kovesi dacă …

4 VIDEO Deranj mare la PSD! Ieșirea dementă a lui Dragnea a fost văzută de milioane de români! Cu ură!

5 Găuretul PSD lovește iar! Ne mirăm că nu avem autostrăzi dacă decizia o iau asemenea personaje? Asta este cons…

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Câți oameni a doborât Van Damme în toate filmele sale? Cineva a numărat :)