Republica Moldova: Conducerea Băncii Naționale și-a prezentat demisia

Republica Moldova: Conducerea Băncii Naționale și-a prezentat demisia

Guvernatorul Băncii Naționale a Republicii Moldova (BNM), Dorin Drăguțanu, și viceguvernatorul Marin Moloșag, și-au prezentat luni demisia, informează Moldpres. ''Am prezentat președintelui parlamentului demisia noastră. Sunt trei luni în care urmează să asigurăm interimatul. Este un răspuns la presiunile pe care le-au făcut unii politicieni'', a declarat într-o conferință de presă Dorin Drăguțanu.

El a adăugat că a informat reprezentantul Fondului Monetar Internațional cu privire la demisia sa și a dat asigurări că în timpul negocierilor va asigura deplina funcționalitate a BNM.

Drăguțanu și-a manifestat speranța ca, până la plecarea misiunii FMI din Republica Moldova, să fie aleasă o nouă conducere a BNM.

Dorin Drăguțanu a fost numit guvernator al BNM la 6 noiembrie 2009, fiind propus de Partidul Liberal. El l-a înlocuit pe Leonid Talmaci, care s-a aflat la conducerea Băncii Naționale timp de 18 ani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Ucraina a umblat la „cutia cu maimuțe” pentru atacul din Crimeea? În cazul ăsta, Rusia s-ar confrunta cu probleme enorme

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

5 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...