Republica Moldova: Conducerea Băncii Naționale și-a prezentat demisia

Republica Moldova: Conducerea Băncii Naționale și-a prezentat demisia

Guvernatorul Băncii Naționale a Republicii Moldova (BNM), Dorin Drăguțanu, și viceguvernatorul Marin Moloșag, și-au prezentat luni demisia, informează Moldpres. ''Am prezentat președintelui parlamentului demisia noastră. Sunt trei luni în care urmează să asigurăm interimatul. Este un răspuns la presiunile pe care le-au făcut unii politicieni'', a declarat într-o conferință de presă Dorin Drăguțanu.

El a adăugat că a informat reprezentantul Fondului Monetar Internațional cu privire la demisia sa și a dat asigurări că în timpul negocierilor va asigura deplina funcționalitate a BNM.

Drăguțanu și-a manifestat speranța ca, până la plecarea misiunii FMI din Republica Moldova, să fie aleasă o nouă conducere a BNM.

Dorin Drăguțanu a fost numit guvernator al BNM la 6 noiembrie 2009, fiind propus de Partidul Liberal. El l-a înlocuit pe Leonid Talmaci, care s-a aflat la conducerea Băncii Naționale timp de 18 ani. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”