Rezervele valutare ale Chinei au scăzut cu 512,66 miliarde de dolari în 2015

Rezervele valutare ale Chinei au scăzut cu 512,66 miliarde de dolari în 2015

Rezervele valutare ale Chinei, cele mai mari din lume, au înregistrat o scădere record de 107,9 miliarde de dolari în luna decembrie până la 3.330 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare scădere înregistrată vreodată într-o singură lună, arată datele publicate de Banca Centrală a Chinei, informează AFP.

De asemenea, pe ansamblul anului 2015, rezervele valutare ale Chinei au înregistrat o scădere de 512,66 miliarde de dolari, cea mai mare scăderea anuală înregistrată vreodată. Aproape două treimi din scăderea de anul trecut a avut loc între lunile august și decembrie, o dovadă a eforturilor Băncii Centrale a Chinei de a stabiliza yuanul după devalorizarea surprinzătoare a monedei chineze în data de 11 august.

Potrivit datelor publicate pe pagina de Internet a Băncii Centrale Chinei, valoarea rezervelor sale de aur se situa la 61,19 miliarde de dolari la finele lunii decembrie, în creștere față de 59,92 miliarde de dolari la finele lunii noiembrie. Cantitativ, rezervele de aur ale Chinei se situau la 56,66 milioane uncii la finele anului, în creștere față de 56,05 milioane uncii la finele lunii noiembrie.

De asemenea, rezervele Chinei la Fondul Monetar Internațional se situau la 4,55 miliarde de dolari la finele lunii decembrie, în scădere față de 4,60 miliarde de dolari în luna precedentă.

În luna iulie a acestui an, Banca Centrală a Chinei a început să dea luna publicității informații privind rezervele sale valutare, după adoptarea standardelor de transparență ale FMI. Anterior, Banca Centrală a Chinei publica trimestrial date privind rezervele sale valutare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Fata lui Nuțu Cămătaru...

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

5 ULTIMA ORĂ / Rusia ar ajunge până la granița cu România! / Cotidianul german BILD dezvăluie planurile lui Putin de…