Rezervele valutare ale Chinei au scăzut cu 512,66 miliarde de dolari în 2015

Rezervele valutare ale Chinei, cele mai mari din lume, au înregistrat o scădere record de 107,9 miliarde de dolari în luna decembrie până la 3.330 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare scădere înregistrată vreodată într-o singură lună, arată datele publicate de Banca Centrală a Chinei, informează AFP.

De asemenea, pe ansamblul anului 2015, rezervele valutare ale Chinei au înregistrat o scădere de 512,66 miliarde de dolari, cea mai mare scăderea anuală înregistrată vreodată. Aproape două treimi din scăderea de anul trecut a avut loc între lunile august și decembrie, o dovadă a eforturilor Băncii Centrale a Chinei de a stabiliza yuanul după devalorizarea surprinzătoare a monedei chineze în data de 11 august.

Potrivit datelor publicate pe pagina de Internet a Băncii Centrale Chinei, valoarea rezervelor sale de aur se situa la 61,19 miliarde de dolari la finele lunii decembrie, în creștere față de 59,92 miliarde de dolari la finele lunii noiembrie. Cantitativ, rezervele de aur ale Chinei se situau la 56,66 milioane uncii la finele anului, în creștere față de 56,05 milioane uncii la finele lunii noiembrie.

De asemenea, rezervele Chinei la Fondul Monetar Internațional se situau la 4,55 miliarde de dolari la finele lunii decembrie, în scădere față de 4,60 miliarde de dolari în luna precedentă.

În luna iulie a acestui an, Banca Centrală a Chinei a început să dea luna publicității informații privind rezervele sale valutare, după adoptarea standardelor de transparență ale FMI. Anterior, Banca Centrală a Chinei publica trimestrial date privind rezervele sale valutare.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Incredibil, în spitalul unde-a fost directoare șpăgăreasa PSD medicii trag la sorți cine să trateze pacienți c…

2 VIDEO Priviți cum este onorat şeful diviziei antiterorism din Garda Civilă din Spania, mort la 48 de ani de co…

3 Medic român din Elveția: Este greu să te protejezi, indiferent de țara în care ești. În Geneva nu se mai găseș…

4 Adolescentă de 16 ani, cea mai tânără victimă ucisă de coronavirus în Franţa: Avea o tuse mică, iar primele do…

5 Regele Thailandei s-a izolat alături de 20 de femei, în Germania, unde a închiriat hotel întreg

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing