Rezervele valutare la BNR au scăzut cu 328 milioane euro în iulie, la 30,9 miliarde euro

Rezervele valutare la BNR au scăzut cu 328 milioane euro în iulie, la 30,9 miliarde euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) s-au redus în iulie cu 328 milioane euro, la 30,9 miliarde euro, după ce la jumătatea anului se situau la 31,23 miliarde euro, în principal ca urmare a reducerii rezervelor minime în valută de la 18% la 16%, aplicabilă din 24 iulie-23 august.

Rezervele valutare la BNR au scăzut cu 328 milioane euro în iulie, la 30,9 miliarde euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În iulie, BNR a consemnat intrări de 746 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice şi altele, potrivit unui comunicat transmis vineri de banca centrală.

Totodată, ieşirile de valută au totalizat 1,07 miliarde euro, rezultate din impactul intrării în vigoare a deciziei de reducere a ratei rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor în valută de la 18% la 16% începând cu perioada de aplicare 24 iulie - 23 august, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, plăţi din contul Comisiei Europene şi altele.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,22 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 iulie au fost de 34,13 miliarde euro, faţă de 34,44 miliarde euro la 30 iunie.

Plăţile scadente în august în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 487 milioane euro.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Totul a fost o minciună” / Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

2 Călin Georgescu, cenzurat pe youtube

3 Imagini cu palatul de neam prost în care locuiește Victor Ciorbea / Acum se războiește în Justiție cu foștii pri…

4 Cât a plătit o tânără din Marea Britanie pentru un palton și câteva bluze comandate online din UE, după Brexit

5 Așa o fi?