Rusia a trimis Siriei 100.000 de tone de grâu sub formă de ajutor umanitar

Rusia a trimis Siriei 100.000 de tone de grâu sub formă de ajutor umanitar

Ministrul rus al Agriculturii, Alexander Tkachev, a declarat, marți, că Rusia a furnizat Siriei o cantitate de aproximativ 100.000 de tone de grâu sub formă de ajutor umanitar, informează agenția RIA Novosti, preluată de Reuters.

'Pot să confirm faptul că Rusia a trimis Siriei 100.000 de tone de grâu', a declarat Tkachev, confirmând informațiile publicate anterior de Reuters, care a citat surse oficiale.

Potrivit surselor citate de Reuters, grâul rusesc a ajuns deja în Siria.

În condițiile în care războiul civil din Siria a intrat în cel de-al cincilea an, fermierii sirieni au vândut mai puțin grâu statului decât anul trecut, în pofida unei recolte mai bune și a unor prețuri mai mari oferite de stat. Această situație a dus la creșterea necesarului de grâu importat, însă acest lucru este complicat de sancțiunile occidentale.

Grâul și alte produse alimentare nu sunt incluse pe lista sancțiunilor comerciale impuse de Occident regimului de la Damasc, însă traderii spun că finanțarea vânzărilor de cereale către Siria este îngreunată de sancțiunile bancare. Autoritatea de stat care se ocupă de achizițiile de cereale în Siria a cumpărat 200.000 de tone de grâu de la o companie siriană, la o licitație organizată în data de 27 octombrie, dar anterior a fost nevoită să anuleze o licitație pentru alte 150.000 de tone.

În iulie, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) estima că Guvernul de la Damasc va încerca să cumpere în acest an 600.000 de tone de grâu de pe piața internațională, la care se vor adăuga alte 200.000 de tone ce ar urma să fie importate de companiile private. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

4 O numire care provoacă scârbă / Și se mai miră, jegurile dracului, că-i confundă oamenii cu PSD

5 Așa o fi?