Rusia ar putea interzice importurile de flori din Olanda

Rusia ar putea interzice importurile de flori din Olanda

Serviciul federal de supraveghere veterinară și fitosanitară din Federația Rusă (Rosselkhoznadzor) a propus interzicerea importului de flori din Olanda, după ce a descoperit dăunători în livrări, au anunțat marți agențiile de presă ruse, transmit RAPSI și Reuters.

Șeful Rosselkhoznadzor, Sergei Dankvert, a explicat marți, la o întâlnire cu ambasadorul Columbiei la Moscova, că există o probabilitate ridicată privind impunerea unui embargo asupra florilor importate din Olanda. O astfel de decizie ar afecta și Columbia care livrează flori Rusiei prin Olanda.

Un purtător de cuvânt al Rosselkhoznadzor, Yulia Melano, a explicat că în acest moment sunt analizate implicațiile interzicerea importurilor de flori din Olanda și este luat în considerare importul direct de flori din alte state.

Conform datelor oficiale, anul trecut au fost importate în Rusia aproximativ 79.000 tone de flori tăiate și bulbi, în valoare de 612,7 milioane de dolari. Cei mai mari furnizori au fost Olanda (30.700 tone, în valoare de 225,47 milioane de dolari) și Ecuador (27.500 tone, în valoare de 226,1 milioane de dolari).

În calitate de punct nodal de transport, Olanda exportă cantități mari de flori și produse din flori din Europa și America Latină în Rusia.

Miniștrii de Externe din statele membre ale Uniunii Europene au decis luna trecută prelungirea sancțiunilor economice împotriva Rusiei până la sfârșitul lunii ianuarie 2016. În replică, premierul rus, Dmitri Medvedev, i-a cerut vicepremierului Sergey Prikhodko să pregătească o solicitare către președintele Vladimir Putin în vederea prelungirii măsurilor restrictive introduse în contrapartidă de Rusia în luna august 2014.

Înaintea instituirii embargoului, circa 6.000 de companii europene exportau în Rusia produse agroalimentare, acestea fiind înlocuite în prezent de societăți din Asia, Africa și America Latină, dar și din țări europene care nu sunt membre ale UE, cum este Serbia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...