Șeful Gazprom, cel mai bine plătit director din Rusia, cu 27 de milioane de dolari

Șeful Gazprom, cel mai bine plătit director din Rusia, cu 27 de milioane de dolari

Cel mai bine plătit director al unei companii din Rusia a fost, anul trecut, Alexei Miller, care, în calitate de director general al producătorului de gaze naturale Gazprom, a fost recompensat cu 27 de milioane de dolari, arată un clasament publicat joi de ediția rusă a revistei Forbes, care scoate în evidență o scădere semnificativă a recompenselor acordate multor șefi ai unor importante societăți rusești.

Potrivit Forbes, veniturile primite în 2014 de Alexei Miller, 53 de ani, au fost mai mari cu două milioane de dolari față de cele obținute de acesta în 2013. Gazprom, companie controlată de statul rus, este responsabilă pentru aproximativ 8% din Produsul Intern Brut al Rusiei.

Următorul pe listă este Andrei Kostin, 59 de ani, directorul grupului bancar VTB, care a câștigat anul trecut 21 de milioane de dolari, mult mai puțin decât cele 37 de milioane de dolari în 2013.

Locul trei este ocupat de Igor Sechin, directorul companiei petroliere de stat Rosneft, cu venituri de 17,5 milioane de dolari. Forbes precizează că o acțiune în justiție demarată de Sechin a împiedicat revista să îi publice câștigurile primite în 2013, însă este vorba de o scădere comparativ cu 2013.

În total, cele 25 de nume de pe lista Forbes, printre care se regăsesc și German Gref, directorul Sberbank, care a câștigat 13,5 milioane de dolari anul trecut, sau Vladimir Yakunin, șeful Russian Railways, cu 11 milioane de dolari, au însumat anul trecut venituri de 242 milioane de dolari, în scădere cu 17% comparativ cu 2013.

Cel mai probabil, scăderea se datorează turbulențelor prin care a trecut economia rusă în 2014, an marcat de anexarea Crimeei de către Moscova și de sancțiunile economice internaționale impuse Rusiei, de scăderea prețului la petrol, cel mai important produs de export al Rusiei, dar și de începutul crizei economice, care s-a înrăutățit în acest an.

AGERPRES/(AS — autor: Constantin Balaban, editor: Oana Tilică)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

2 Alexandra Stan, din nou aproape goală

3 Duelul eclerurilor. Jamila pierde și a doua fază a procesului cu Laura Laurențiu

4 Frații Tate, „judecați” de CTP: Este o batjocură cruntă pentru România faptul că acești inși au venit aici cu mâna-n chiloți și au ajuns milionari în …

5 Ce se întâmplă? / Epurarea bruscă a armatei Ungariei