SONDAJ Europenii cred că economia românească este una dintre cele mai slabe din UE şi consideră România un stat fără influenţă în blocul comunitar

SONDAJ Europenii cred că economia românească este una dintre cele mai slabe din UE şi consideră România un stat fără influenţă în blocul comunitar

Astfel, 38% din cetăţenii din 12 state europene consideră că Grecia este cea mai slabă economie din UE, urmată de România, cu 10% dintre respondenţi, apoi Bulgaria şi Lituania, cu 4% fiecare, potrivit unui comunicat publicat de Ipsos Research. De asemenea, România este pe locul al treilea în topul celor mai puţin influente state UE, cu un procentaj de 7%, după Malta (10%) şi Grecia (8%), urmată de Croaţia (5%), Estonia (3%), Bulgaria (3%) şi Ungaria (2%). Croaţia este stat membru UE începând din 2013.

Două treimi dintre respondenţi consider însă că Germania este cel mai influent stat din Europa, urmată la mare distană de Marea Britanie, cu un scor de 7%. De asemenea, 60% dintre europeni consideră că Germania este cea mai puternică economie europeană, următoarele clasate fiind Marea Britanie (7%), Suedia (4%) şi Luxemburg (3%).

Sondajul a fost realizat în perioada 4-18 martie 2014, în rândul a 9.333 de respondenţi din 12 state europene. Grupul francez Ipsos, specializat în cercetare de marketing, este prezent în 86 de ţări, operând sondaje online şi offline pentru mai mult de 5.000 de clienţi. În prezent, grupul Ipsos are 16.000 de angajaţi permanenţi şi este listat la bursa de la Paris.


Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...