S&P a scăzut ratingul Rusiei de la "BBB" la "BBB-", din cauza tensiunilor cu Ucraina

S&P a scăzut ratingul Rusiei de la "BBB" la "BBB-", din cauza tensiunilor cu Ucraina

Agenţia Standard & Poor's (S&P) a scăzut vineri ratingul cu privire la solvabilitatea Rusiei de la "BBB" la "BBB-" şi a menţinut perspectiva "negativă", din cauza tensiunilor tot mai puternice dintre Rusia şi Ucraina.

S&P a scăzut ratingul Rusiei de la "BBB" la "BBB-", din cauza tensiunilor cu Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Situaţia geopolitică tensionată dintre Rusia şi Ucraina ar putea provoca ieşiri suplimentare semnificative din economia rusă a unor capitaluri atât străine, cât şi naţionale, şi ar putea fragiliza perspectivele deja slabe de creştere", a anunţat agenţia într-un comunicat.

Ea şi-a anunţat decizia în contextul în care tensiunile continuă să crească în privinţa situaţiei din Ucraina, iar Moscova a fost ameninţată joi de către Washington cu noi sancţiuni.

S&P avertizează că ar putea scădea din nou ratingul ţării, în cazul în care Rusiei îi vor fi aplicate "sancţiuni mai severe".

De asemenea, agenţia ar putea face acelaşi lucru dacă percepe "riscuri sporite pentru solvabilitatea Rusiei, din cauza unei creşteri economice mai slabe decât cea prevăzută".

Standard & Poor's notează că creşterea economică rusă a atins 1,3 în 2013, "cel mai scăzut nivel înregistrat din 1999" încoace. "Dacă tensiunile geropolitice nu se atenuează în 2014, există un risc important ca creşterea economică să scadă la sun un procent", avertizează S&P.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”