ȘTIRILE SERII - ECONOMIC - 10 octombrie

ȘTIRILE SERII - ECONOMIC - 10 octombrie

România va avea atașați agricoli în cele mai importante țări pentru export, cel mai probabil începând cu anul 2015, iar China este prima țară vizată pentru că acolo comerțul a început să se intensifice, a declarat, vineri, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la o conferință pe teme agricole.

* Angajații rafinăriei Petrotel Ploiești și cei ai lanțului de benzinării Lukoil România și-au primit, vineri, salariile integral, au declarat, pentru AGERPRES, surse din cadrul companiei.

* Numărul firmelor radiate a scăzut, în primele opt luni din 2014, cu 3,51%, la 52.304 firme, față de 54.206 în perioada similară a anului trecut, conform statisticilor Oficiului Național al Registrului Comerțului.

* Guvernul s-a angajat ca, odată cu deschiderea Programului Operațional Regional, să se înceapă realizarea cadastrului gratuit, iar obiectivul primordial trebuie să fie înfăptuirea cadastrului rural, a declarat, vineri, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, într-o conferință pe teme agricole.

* Valoarea pieței de tehnică de securitate și servicii de pază este, estimativ, de 500 de milioane de euro, în condițiile în care domeniul construcțiilor a scăzut în ultimii ani, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, președintele Asociației Române pentru Tehnica de Securitate (ARTS), Silviu Clep.

* Rezultatele testelor de stres derulate în rândul principalelor bănci europene vor fi date publicității duminică, 26 octombrie, la prânz, când majoritatea piețelor financiare sunt închise, a anunțat vineri Banca Central Europeană (BCE), transmite Reuters.

* Serviciul federal de supraveghere veterinară și fitosanitară din Federația Rusă (Rosselhoznadzor) a aprobat importurile de carne de crocodil din Filipine, pentru a înlocui carnea de vită și porc provenită din Occident care este supusă unui embargou de la începutul lunii august, informează publicația The Moscow Times.

* Alro Slatina a rechemat în țară încă din august expații români care lucrează la minele companiei din Sierra Leone, însă cinci dintre ei, angajați temporar, au cerut suspendarea contractelor și au rămas în statul african afectat de epidemia de Ebola, se arată într-un comunicat al Alro.

* Aplicațiile de supraveghere video au fost cele mai căutate la expoziția internațională Romanian Security Fair, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, președintele Asociației Română pentru Tehnica de Securitate (ARTS), Silviu Clep.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…