SUA: prețul benzinei a coborât la 50 de cenți pe litru, minimul ultimilor șapte ani

SUA: prețul benzinei a coborât la 50 de cenți pe litru, minimul ultimilor șapte ani

Prețul mediu al benzinei în SUA a atins cel mai mic nivel din ultimii șapte ani, coborând sub pragul de doi dolari galonul, respectiv puțin peste 50 de cenți litrul, informează AFP. Agenția americană de Informații în domeniul Energiei (EIA) a anunțat joi că prețul mediu al benzinei la pompă a coborât la începutul acestei săptămâni până la 1,996 dolari galonul. Este vorba de cel mai scăzut preț înregistrat după luna martie 2009, când SUA erau în recesiune. Un galon este echivalent cu aproximativ 3,8 litri, astfel că un litru de benzină obișnuită costă în SUA 52 de cenți sau 0,45 eurocenți.

În plus, Asociația Automobilelor din America (AAA) subliniază că în unele state care exploatează sau rafinează petrol prețul benzinei la pompă este chiar mai mic. Astfel, în Missouri (centru), galonul de benzină costă 1,659 dolari (43 cenți litrul ) și 1,71 dolari galonul (45 de cenți litrul) în Texas.

Această scădere a prețului benzinei la pompă se datorează degringoladei cotației petrolului. Începând din vara lui 2014 prețul barilului de petrol în SUA a început să scadă de la 105 dolari per baril la aproape 30 de dolari per baril în prezent.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…