Teodorovici: Impactul Legii salarizării bugetare nu este cuprins în deficitul anunțat pentru 2016

Teodorovici: Impactul Legii salarizării bugetare nu este cuprins în deficitul anunțat pentru 2016

Impactul Legii salarizării în sectorul bugetar nu este cuprins în deficitul bugetar anunțat pentru 2016 la sub 3% din PIB, a declarat vineri ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

"Nu este inclusă (legea), doar ceea ce s-a aprobat până în prezent de către Guvern, de către Parlament, și măsurile care vor fi marți aprobate în ședința de Guvern (modificările la Codul Fiscal — n.r.). Include și majorarea de 5% pentru pensii anunțată de ministrul Muncii și majorările salariilor la profesori și la medici", a precizat ministrul Finanțelor.

El a precizat că impactul unei astfel de legi nu a fost calculat. Actul normativ urmează să fie trimis în Parlament în perioada următoare, și apoi se va ști exact care va fi forma finală a legii, a mai spus Teodorovici.

În ceea ce privește spațiul fiscal care rămâne Guvernului pentru a putea adopta această lege, pentru a menține deficitul bugetar sub 3% din PIB, ministrul Finanțelor a arătat că acesta va fi cunoscut în momentul în care bugetul pe 2016 va fi trimis în Parlament și mai ales forma sa finală.

Bugetul va fi trimis în Parlament "la termenul legal, adică în noiembrie", a mai spus ministrul de resort.

Bugetul de stat pe 2016 ar putea fi fundamentat pe o creștere economică estimată la 3,4%, o inflație medie anuală de 1,7% și un curs de schimb de 4,44 lei/euro, reiese dintr-un document postat pe site-ul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului, care cuprinde propunerile de buget pentru 2016 și estimările pentru anii 2017 — 2019 transmise de Ministerului Finanțelor Publice ordonatorilor principali de credite.

AGERPRES/(AS — autor: Ana-Maria Vasile, editor: Andreea Marinescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...