Totalul sumelor refuzate de bănci la plată a crescut, în noiembrie, cu 4,24%, până la 807 milioane de lei

Totalul sumelor refuzate de bănci la plată a crescut, în noiembrie, cu 4,24%, până la 807 milioane de lei

Valoarea sumelor refuzate la plată de băncile comerciale a crescut în noiembrie cu 4,24% față de luna anterioară, depășind 807 milioane de lei, potrivit datelor raportate la Centrala Incidentelor de Plăți din Banca Națională a României.

În urmă cu un an, în decembrie 2013, valoarea plăților efectuate cu instrumente de debit refuzate de bănci a fost de 876 de milioane de lei, cu 69 de milioane de lei peste nivelul din noiembrie 2014.

Cea mai mare parte a sumelor refuzate la plată în cea de-a zecea lună din acest an a provenit tot din plățile cu bilete la ordin, care au însumat aproape 784 de milioane de lei, în creștere cu 7,55%, de la 724 milioane de lei în octombrie 2014.

În schimb, plățile cu cecuri refuzate la plată au scăzut la mai puțin de jumătate de la o lună la alta. Potrivit datelor BNR, plățile refuzate au însumat 23,3 milioane de lei în noiembrie, cu 53% mai mici decât în octombrie, când au fost de 49,7 milioane de lei.

Incidentele de plată au crescut și ca număr luna trecută, de la 9.496 în octombrie, la 9.636 în noiembrie 2014, reiese din datele BNR.

Raportat la decembrie 2013, numărul incidentelor de plată rămâne mai scăzut, având în vedere că, în urmă cu un an, acesta se ridica la 12.208.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

4 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

5 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori