Vânzările producătorilor de articole de lux, marcate de incertitudinile economice şi politice

Vânzările producătorilor de articole de lux, marcate de incertitudinile economice şi politice

Prada a înregistrat în primul semestru cel mai lent avans al vânzărilor din ultimii trei ani ca efect al cererii scăzute din unele ţări asiatice şi Europa, tendinţă înregistrată şi de alţi producători de bunuri de lux din cauza incertitudinilor economice şi politice, transmite Bloomberg.

Vânzările producătorilor de articole de lux, marcate de incertitudinile economice şi politice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Veniturile producătorului italian de genţi de lux Prada au urcat cu 1%, la 1,75 miliarde de euro, în primele şase luni ale anului, uşor peste estimările analiştilor, de 1,74 miliarde de euro. În Europa, vânzările Prada au scăzut cu 1%, din cauza scăderii activităţilor în turism, în timp ce mediul economic dificil a dus la reducerea consumului, potrivit Bloomberg .

"Grupul a operat într-un mediu economic şi politic dificil, cu rate de schimb valutar nefavorabile şi o scădere generală a consumului. Compania va aplica un control riguros al costurilor, pentru protejarea marjelor de profit", a declarat directorul general al Prada, Patrizio Bertelli.

Italia a revenit în recesiune în trimestrul al doilea, în timp ce comenzile primite de fabricile germane au înregistrat cea mai mare scădere după 2011, din cauza încetinirii creşterii economice mondiale şi a tensiunilor politice, inclusiv legate de criza din Ucraina, care pun în pericol redresarea din zona euro.

Producătorii de articole de lux LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton şi Hermes International au înregistrat la rândul lor o creştere mai lentă a vânzărilor, provocată de consumul mai redus din Asia.

Prada a înregistrat o creştere de 19% a vânzărilor în Japonia şi de 14% în regiunea Americilor. În Hong Kong a avut loc o scădere de 6,9% a vânzărilor în luna iunie, al cincilea declin consecutiv.

LVMH a anunţat luna trecută scăderea profitului din operaţiuni continue cu 5% în primul semestru, din cauza declinului consumului în Asia, în special în China.

Hermes, producătorul genţilor Kelly, a raportat o creştere de 5,8% a vânzărilor în trimestrul al doilea, sub aşteptările analiştilor.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

2 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 Rusia este pe cale să sufere o mare înfrângere în „buzunarul” Lyman. Panică în rândul bloggerilor și corespondenților militari ruși