Vânzările producătorilor de articole de lux, marcate de incertitudinile economice şi politice

Prada a înregistrat în primul semestru cel mai lent avans al vânzărilor din ultimii trei ani ca efect al cererii scăzute din unele ţări asiatice şi Europa, tendinţă înregistrată şi de alţi producători de bunuri de lux din cauza incertitudinilor economice şi politice, transmite Bloomberg.

Vânzările producătorilor de articole de lux, marcate de incertitudinile economice şi politice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Veniturile producătorului italian de genţi de lux Prada au urcat cu 1%, la 1,75 miliarde de euro, în primele şase luni ale anului, uşor peste estimările analiştilor, de 1,74 miliarde de euro. În Europa, vânzările Prada au scăzut cu 1%, din cauza scăderii activităţilor în turism, în timp ce mediul economic dificil a dus la reducerea consumului, potrivit Bloomberg.

"Grupul a operat într-un mediu economic şi politic dificil, cu rate de schimb valutar nefavorabile şi o scădere generală a consumului. Compania va aplica un control riguros al costurilor, pentru protejarea marjelor de profit", a declarat directorul general al Prada, Patrizio Bertelli.

Italia a revenit în recesiune în trimestrul al doilea, în timp ce comenzile primite de fabricile germane au înregistrat cea mai mare scădere după 2011, din cauza încetinirii creşterii economice mondiale şi a tensiunilor politice, inclusiv legate de criza din Ucraina, care pun în pericol redresarea din zona euro.

Producătorii de articole de lux LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton şi Hermes International au înregistrat la rândul lor o creştere mai lentă a vânzărilor, provocată de consumul mai redus din Asia.

Prada a înregistrat o creştere de 19% a vânzărilor în Japonia şi de 14% în regiunea Americilor. În Hong Kong a avut loc o scădere de 6,9% a vânzărilor în luna iunie, al cincilea declin consecutiv.

LVMH a anunţat luna trecută scăderea profitului din operaţiuni continue cu 5% în primul semestru, din cauza declinului consumului în Asia, în special în China.

Hermes, producătorul genţilor Kelly, a raportat o creştere de 5,8% a vânzărilor în trimestrul al doilea, sub aşteptările analiştilor.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

4 Femeia cu sârmă și-a șters postarea! Comentariile au rămas: „Mahalagioaică ordinară” „Mănânci căcat!”

5 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor