Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Vis de miliardar: Magnatul Carlos Slim propune săptămâna de lucru de trei zile şi pensionare la 75 de ani

„Cu trei zile de lucru pe săptămână, am avea mai mult timp de relaxare; pentru calitatea vieţii“, a anunţat Slim, la conferinţa „Crescând Împreună – State şi Întreprinderi“, derulată la Asuncion, în Paraguay.

„Oamenii vor trebui să lucreze până în jurul vârstei de 70 sau 75 de ani, dar numai trei zile pe săptămână – poate chiar şi 11 ore pe zi“, a adăugat omul de afaceri.

El a spus că acest concept al pensionării provine din vremurile revoluţiei industriale, când speranţa de viaţă era între 60 şi 75 de ani, dar acum oamenii din lumea dezvoltată ajung în mod normal la 86 de ani, 90 sau chiar mai mult.

 Implementare în cadrul Telmex

 Carlos Slim este directorul general de la Telmex, o companie de telefonie fixă care a oferit recent angajaţilor săi un nou tip de contract de muncă. Mai exact, cei care au ajuns în companie în adolescenţă pot ieşi mai devreme la pensie, la 50 de ani, iar cei care lucrează şi după vârsta de pensionare vor fi plătiţi în continuare pe de-a-ntregul, dar vor lucra mai puţin, doar patru zile pe săptămână. 

Miliardarul a mai cerut, în cadrul conferinţei, şi o revizuire a sistemului educaţional. Educaţia nu trebuie să fie „plictisitoare şi pe bază de memorie“, iar oamenii trebuie „antrenaţi“.

O serie de mici companii din Australia au cerut de-a lungul timpului implementarea unei săptămâni flexibile de patru zile, acestea citând printre beneficii îmbunătăţirea sănătăţii angajaţilor şi impactul de mediu mai mic.

 Cine este Carlos Slim

 Carlos Slim are o avere estimată la 79,5 miliarde de dolari de către revista americană "Forbes". El a ocupat poziţia de cel mai bogat om de pe planetă timp de patru ani consecutiv, dar acţiunile companiei sale miniere Minera Fresco au scăzut, din cauza prăbuşirii cotaţiilor internaţionale la aur şi cupru. Astfel, el a fost depăşit de către Bill Gates în clasament, cu 79,9 miliarde de dolari avere acumulată. Pe lângă grupul telecom America Mobvil, Slim deţine şi o cotă minoritară la ziarul "New York Times".

Principala investiţie a lui Carlos Slim o constituie grupul telecom America Movil, extins în toată America Latină. Acesta are peste 150.000 de angajaţi.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primul semn că PSD stă prost. Dragnea, la Antena 3: Am auzit un zvon că ar vrea să încerce o fraudă la s…

2 ALERTĂ Un om a murit în Vaslui după ce ambulanța în care se afla a rămas blocată în noroi! Dăncilă: „Guvernul …

3 VIDEO Repetentul clasei candidează la europarlamentare: „Vrei să mă ajuți? Stai acasă!” / Mircea Bravo, un nou v…

4 Citiți și voi ce MĂCEL e în PSD! Ăștia au luat-o razna, oameni buni, puterea le-a luat mințile!

5 ALERTĂ Ambasada Danemarcei, mesaj pentru Dragnea: „Va fi o duminică fierbinte. Şi după? Posibil să fie mai răc…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion