Băsescu vs Iohannis/Dracu' gol vs Împăratul gol




Băsescu vs Iohannis/Dracu' gol vs Împăratul gol

Continuă să curgă valuri de păreri, explicații, supoziții, acuze și mâhniri despre comportamentul și pozițiile președintelui în funcție, Klaus Iohannis. În paralel, sau simultan, se fac analize, comparații și trimiteri la fostul președinte, Traian Băsescu.

Cine sunt, de fapt, cei doi acum și ce erau, pentru noi, când i-am avut în vârful votului?

Băsescu, la momentul când ne-a zis: Votați-mă!, era un fost comandant de navă, cea mai mare navă a României. Fusese secretar de stat, ministru, deputat, de două ori primar general al Bucureștiului. Un personaj scormonit de presă, scuzată fie expresia, și în cur. Apăruse în sute de talk-show-ri. În sute de emisiuni. Mii, poate zeci de mii de articole l-au avut personaj principal. Când au mers la vot, românii au știut ce votează. Au știut ce aleg sau resping. Băsescu era pentru ei ca fața de masă cu flori vesele din bucătărie. Ca brelocul de la cheile casei și ale mașinii. Unul despre care foarte, foarte mulți români au spus cel puțin o dată: E dracul gol!

Iohannis este exact opusul. Un personaj complet necunoscut. Venit ca primar dintr-un oraș conservator. Unde presa trăiește din anunțuri de vânzări auto și mortuare. Un candidat apărut peste noapte dintr-o ciudată, și nici până astăzi explicată decent, retragere a lui Crin Antonescu. Personaj vârât, de atunci, într-o suspectă adormire publică. 

Românii nici n-au avut bine timp să se dezmeticească că s-au și trezit în fața unei cumplite dileme. În numai o lună de zile.

Aveau de ales între minijigodia roșie, perfidă și tupeistă, de multe ori sfidătoare și agresivă, și un necunoscut care era neamț și primar de Sibiu.

Mulți, spun acum, treziți din beția pericolului, că acest scenariu ne-a fost livrat. Este greu de pus o concluzie. Deocamdată.

Problema este că descoperim că necunoscutul pe care mulți dintre noi au pus ștampila este chiar gol de conținut. E împăratul gol. Ghinion!


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro