"John Jihadistul" a fost identificat

"John Jihadistul" a fost identificat

Potrivit BBC, "John Jihadistul" este un cetăţean britanic născut în Kuwait, Mohammed Emwazi, în vârstă de aproximativ 25 de ani, care locuia în vestul Londrei şi era cunoscut de serviciile de securitate britanice.

Serviciile britanice au decis anterior să nu dea publicităţii identitatea acestuia, din motive operaţionale.

Emwazi a apărut prima dată într-o înregistrare video în august 2014, în care părea să îl ucidă pe jurnalistul american James Foley.

 Ulterior, el a apărut în înregistrările video care au prezentat decapitarea jurnalistului american Steven Sotloff, a angajatului umanitar britanic David Haines, a taximetristului britanic Alan Henning şi a angajatului umanitar american Abdul-Rahman Kassig, cunoscut şi ca Peter.

În aceste înregistrări, militantul apărea îmbrăcat într-o robă, cu o mască neagră care îi acoperă toată faţa, cu excepţia ochilor şi a nasului. Vorbind cu un accent britanic, el critica puterile occidentale apoi punea un cuţit la gâtul ostaticilor, părând că începe să taie, înainte ca filmarea să se oprească. Ulterior, erau arătate cadavrele decapitate ale victimelor.

Luna trecută, militantul a apărut într-o înregistrare video cu ostaticii japonezi Haruna Yukawa şi Kenji Goto, cu puţin timp înainte de a fi ucişi.

Ostatici eliberaţi de gruparea extremistă Stat Islamic au afirmat că acesta era unul dintre cei trei jihadişti britanici care îi păzeau pe occidentalii răpiţi în Siria. Cei trei britanici au fost numiţi "John", "Paul" şi "Ringo" de ostatici şi erau cunoscuţi împreună ca "the Beatles".


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria