Serviciul Secret confirmă ridicarea măsurii de închidere a Casei Albe

Serviciul Secret confirmă ridicarea măsurii de închidere a Casei Albe

Închiderea Casei Albe din rațiuni de securitate provocată de un zgomot puternic înaintea plecării președintelui Barack Obama cu elicopterul a avut loc în urma unui incendiu declanșat la o rulotă a unui comerciant de produse alimentare pe o stradă din apropiere, a precizat sâmbătă Serviciul Secret, relatează Reuters și AFP.

Alerta de securitate s-a declanșat chiar cu câteva momente înainte ca Obama și familia sa să se îmbarce într-un elicopter pe peluza sudică a Casei Albe, cu destinația baza aeriană Andrews.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Secret, Brian Leary, a declarat că incendiul a fost stins și că un alt autovehicul din apropierea Casei Albe este cercetat după ce un câine al poliției a depistat ceva suspect. Informația privind stingerea incendiului a fost confirmată de pompieri pe contul lor de Twitter.

Starea de alertă de la Casa Albă, ridicată; măsura preventivă, provocată de un incendiu în exteriorul reședinței prezidențiale

Măsura de închidere a Casei Albe declanșată de un zgomot puternic auzit pe peluza sudică cu câteva momente înainte ca președintele Barack Obama și familia sa să se îmbarce într-un elicopter a fost ridicată, informează Reuters, citând mai multe rapoarte media. Potrivit acestor informații, un purtător de cuvânt al Serviciului Secret a declarat că o rulotă în care se vindeau produse alimentare a luat foc în apropiere.

New York Times a scris că în același timp cu declanșarea incendiului un câine al poliției a detectat ceva suspect la un autovehicul din apropiere, precizând că cele două incidente nu par a avea legătură. Vehiculul suspect este în prezent verificat.

UPDATE Situația de la Casa Albă este sub control, nu există o amenințare gravă

Situația de la Casa Albă declanșată de un zgomot puternic auzit sâmbătă dimineață pe peluza sudică este acum sub control și nu există o amenințare gravă, informează media citate de Reuters.

O postare pe Twitter al postului de radio local WTOP citează Serviciul Secret afirmând că s-a declanșat un incendiu la un colț de stradă în afara Casei Albe dar că situația nu este considerată o amenințare gravă și situația de securitate este sub control.

Alte media susțin că un camion utilizat pentru vânzarea de produse alimentare a luat foc în apropiere.

Sursa foto:

O depeșă comună de presă anunța anterior că un zomot puternic i-a determinat pe agenții Serviciului Secret să mute presa înapoi în sala de briefing și să închidă ușile și ulterior să ia măsura de a închide întreaga clădire.

Anterior, Reuters a scris că Casa Albă a fost închisă după ce s-a auzit un zgomot puternic pe peluza sudică, înainte ca președintele Barack Obama și familia sa să îmbarce într-un elicopter.

Casa Albă a fost închisă după ce a fost auzit un zgomot puternic

Casa Albă a fost închisă sâmbătă, după ce un zgomot puternic s-a auzit pe peluza sudică, cu câteva minute înainte ca președintele Barack Obama și familia sa să se îmbarca într-un elicopter, informează Reuters, citând informații furnizate de mai mulți ziariști.

Zgomotul puternic i-a determinat pe agenții Serviciului Secret să aducă presa înapoi în sala de briefing, să închidă ușile și să închidă clădirea.

Barack Obama și familia sa nu se aflau pe peluza sudică la momentul la care zgomotul a fost auzit.

"Starea de izolare continuă, existând un mare nivel de consternare în rândul agenților Serviciului Secret care se află în afara clădirii", se menționează într-o depeșă comună a ziariștilor de la fața locului (pool report — n.r.).

Obama și familia sa urmau să se deplaseze cu elicopterul la baza Andrews pentru a se îmbarca în Air Force One și a călători la Selma, Alabama, pentru a comemora 50 de ani de la un marș pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”