Tsipras le-a mulțumit grecilor pentru victoria la alegeri și a anunțat refacerea guvernului de coaliție cu dreapta suveranistă

Tsipras le-a mulțumit grecilor pentru victoria la alegeri și a anunțat refacerea guvernului de coaliție cu dreapta suveranistă

Trimisul special al AGERPRES, Ionuț Mareș, transmite: Alexis Tsipras, liderul partidului radical de stânga Syriza, a declarat că victoria sa și a formațiunii sale la alegerile legislative de duminică este o victorie a poporului elen și că grecii i-au acordat un mandat clar de patru ani în fruntea unui nou executiv, anunțând în același timp refacerea coaliției de guvernare cu partidul suveranist de dreapta ANEL.

"În Europa momentului, Grecia și poporul grec sunt sinonime cu rezistența și demnitatea, iar această luptă va fi continuată împreună cu voi pentru următorii patru ani", a spus Tsipras în fața unei mulțimi de simpatizanți veniți să sărbătorească victoria în alegeri într-una din piețele din centrul Atenei.

"Am primit un mandat clar de a elimina corupția sistemică. Începând de mâine, vom lucra pentru rezolvarea acestor probleme. Syriza nu va fi intimidată", a mai afirmat Tsipras.

El a atras atenția că relansarea Greciei nu va veni ca prin minune, ci prin multă muncă. "Ne așteaptă vremuri dificile, dar, în același timp, ne aflăm pe o bază solidă. Nu ne vom reveni din această lupte prin minune, ci prin multă muncă", a declarat liderul Syriza.

Tsipras a anunțat totodată că va forma un guvern de coaliție cu partidul suveranist de dreapta ANEL (Grecii Independenți), care a fost partener al Syriza și în executivul precedent.

"Ne unim forțele astăzi. Vom continua împreună", a spus Tsipras de la tribună, unde i s-a alăturat și Panos Kammenos, liderul ANEL, conform imaginilor transmise de televiziunile elene.

"Am primit un mandat clar de a da la o parte forțele care ne-au ținut pe loc", a mai declarat el, spunând că se simte 'răzbunat'. Tsipras a făcut aparent referire la deputații Syriza care s-au opus în august noului pachet de ajutor convenit de Atena cu creditorii săi internaționali și care au părăsit partidul, privând Syriza de majoritatea în parlament și determinându-l pe Tsipras să demisioneze și să convoace aceste alegeri anticipate.

După numărarea a peste 60% din buletinele de vot, Syriza, care ar obține 145 din cele 150 de locuri din parlament, ar dispune de o majoritate absolută de 155 de mandate cu sprijinul ANEL. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

2 Grindeanu, pe șantierul podului peste Dunăre după ce a aflat că lucrarea ar putea întârzia cu câțiva ani

3 SURSE Salariul minim și pensiile ar crește de la 1 ianuarie. Cât ar fi majorarea

4 Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar

5 VIDEO Explozii puternice în Crimeea, la o bază aeriană rusească. Rușii spun că un avion ar fi derapat și a luat foc