Activistul Al Sharpton denunţă o înegistrare video publicată de poliţie, în legătură cu uciderea tânărului de culoare din Ferguson - VIDEO

Activistul Al Sharpton denunţă o înegistrare video publicată de poliţie, în legătură cu uciderea tânărului de culoare din Ferguson - VIDEO

Activistul pentru drepturi civice Al Sharpton a criticat dur, sâmbătă, la New York, o înregistrare video difuzată de către poliţia din Ferguson, care a contribuit la reizbucnirea furiei în acest orăşel din Missouri (centru), în care un tânăr de culoare a fost ucis pe 9 august.

Activistul Al Sharpton denunţă o înegistrare video publicată de poliţie, în legătură cu uciderea tânărului de culoare din Ferguson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În această înregistrare video, publicată vineri, apare un tânăr care ar fi victima, Michael Brown, ieşind fără să plătească dintr-un magazin mic din care ar fi furat ţigarete în valoare de 49 de dolari cu puţin timp înainte să fie ucis de către poliţie.

"Ce are asta a aface cu moartea sa?", şi-a exprimat indignarea Al Sharpton, care a anunţat că intenţionează să revină duminică la Ferguson, o suburbie a oraşului St. Louis. "Vreţi să-mi spuneţi că aveţi dreptul să denigraţi pe cineva şi să-l ucideţi pentru trei-patru ţigarete?", a continuat el.

Activistul a acuzat poliţia că a vrut, prin difuzarea acestei înregistrări, să "murdărească" memoria adolescentului, care nu era înarmat şi care a fost ucis în stradă de către un poliţist în vârstă de 28 de ani.

Pastorul baptist, în vârstă de 59 de ani, a făcut aceste declaraţii la un miting la care au participat aproximativ 200 de persoane, la sediul organizaţiei "National Action Network", în Harlem.

Sharpton a îndemnat totodată la organizarea unui "marş" uriaş pe 23 august, la New York, la care se vor alătura, a anunţat el, persoane din Missouri.

Acest marş este organizat în memoria unui bărbat de culoare, tatăl a şase copii, care a murit în urma unei arestări în forţă, la jumătatea lui iulie, în Staten Island, la New York. Eric Garner, în vârstă de 43 de ani, acuzat de vânzare ilegală de ţigarete, a fost ţinutuit la sol de către poliţişti şi a murit în urma unei crize cardiace. Medicul legist a conchis că este vorba despre o omucidere.

"Amândoi au fost victime ale acestei poliţii agresive faţă de autorii unor delicte minore", a apreciat Al Sharpton, care este un critic foarte dur al politicii apărate de către actualul şef al poliţiei din New York Bill Bratton.

La Ferguson, înregistrarea video a reaprins vineri tensiunile care păreau că s-au mai calmat după operarea unor înlocuiri în poliţia locală - alcătuită din albi în proporţie de 95%, într-un oraş în care populaţia de culoare este majoritară, reprezentând 67% dintre locuitori.

Noaptea de vineri spre sâmbătă a fost marcată de numeroase jafuri.

Alte două manifestaţii erau prevăzute sâmbătă la New York, în scopul denunţării morţilor lui Michael Brown şi Eric Garner.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…

2 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

3 Imagini horror cu fesele „putrezite” ale Loredanei Chivu / Detalii din scandalul ținut departe de ochii presei

4 Așa o fi?

5 Așa o fi?