Aflux de imigranți în Grecia: 4.300 au debarcat în Pireu

Aflux de imigranți în Grecia: 4.300 au debarcat în Pireu

Circa 4.300 de imigranți, între care mulți refugiați sirieni, au debarcat marți seara și miercuri dimineață în portul Pireu, fiind transportați din Insula Lesbos de către autoritățile elene, care au cerut ajutor Uniunii Europene pentru a face față acestui aflux, a indicat poliția portuară, citată de AFP. Cei sosiți — 1.800 debarcați marți seara și 2.500 miercuri în zori — au fost conduși la o stație din apropiere.

Pentru cei mai mulți, aceasta va fi ca o pauză înainte de a-și continua călătoria spre nordul Europei, în special pe ruta balcanică, o odisee care a pus Uniunea Europeană în fața unei crize inedite, notează AFP.

Autoritățile elene au organizat transferul imigranților pentru a calma situația din Lesbos, insulă în partea de est a Mării Egee, închiriind în acest scop două nave. Insula a devenit în ultimele luni unul din principalele puncte de intrare în Europa pentru imigranți și refugiați datorită situării sale în apropiere de Turcia, placă turnantă a exodurilor și fluxurilor de imigranți.

Guvernul elen continuă să insiste că nu este capabil să facă față amplorii acestui aflux, cerând un răspuns european coordonat și mai multe resurse.

După o reuniune interministerială miercuri dimineața, dosarul urmează să fie în centrul discuțiilor programate pentru joi la Atena între responsabili greci și vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, așteptat împreună cu comisarul european pentru probleme de imigrație, grecul Dimitris Avramopoulos. AGEPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Da, sunt gay! Și suntem mulți în branșă” / Primul interpret de muzică populară care își recunoaște orient…

2 O franţuzoaică de 37 de ani, mamă a trei copii, s-a îndrăgostit nebuneşte de un puşti român de 14 ani. Cum s-a…

3 Mesajul unui medic psihiatru înainte de a muri de COVID-19. Mama sa, profesoară, a murit de aceeaşi boală cu o…

4 Așa o fi?

5 Culise din stomacul infectat al Poliției Române / Cine își asumă eliminarea „bubei” Despescu?