Alexis Tsipras declară în Parlamentul European că guvernul său va continua eforturile de reformă

Alexis Tsipras declară în Parlamentul European că guvernul său va continua eforturile de reformă

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a declarat miercuri în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg că guvernul său va continua eforturile de reformă, informează Reuters. Șeful executivului de la Atena le-a spus totodată eurodeputaților că referendumul organizat la 5 iulie i-a oferit un mandat pentru a soluționa criza într-o manieră sustenabilă din punct de vedere social și economic.

El a mai atras atenția că reformele trebuie să permită o împărțire a poverii, să creeze locuri de muncă și să încurajeze antreprenoriatul. Șeful guvernului de la Atena a subliniat totodată că datoria publică a Greciei trebuie făcută să devină sustenabilă.

"Este nevoie de un acord care să ne permită să zărim luminița de la capătul tunelului, cu reforme credibile, dar care să redistribuie în același timp povara și pe umerii celor care o pot suporta", a declarat Tsipras, potrivit EFE.

El s-a declarat totuși 'încrezător' că Grecia va putea răspunde cerințelor creditorilor 'în următoarele două-trei zile', potrivit AFP. "Nu vom lăsa Europa să se divizeze", a adăugat el.

Alexis Tsipras a fost audiat miercuri în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, la trei zile după referendumul din Grecia prin care a fost respins un plan de reforme propus de creditorii țării — UE, BCE și FMI — și la o zi după ultimatumul fixat de partenerii din zona euro pentru a prezenta reforme credibile și a evita intrarea țării într-un 'haos' financiar.

Prim-ministrul elen s-a întâlnit marți, la Bruxelles, cu partenerii săi din celelalte 18 țări din uniunea monetară, care iau acum în considerare deschis 'scenariul negru' al unui Grexit dacă nu va fi găsit niciun acord privind un nou plan de ajutor pentru Atena.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina